Monitorul Oficial: Fiscul va verifica primăriile cu datorii

26 februarie 2013 08:470 comments

Inspectorii fiscali vor verifica datoriile restante ale primăriilor către firmele care au furnizat bunuri sau servicii. Dacă vor fi constatate creşteri exagerate ale arieratelor în luna ianuarie vor fi efectuate verificări încrucişate la firmele care ar trebui să primească aceşti bani. Verificările vor fi efectuate până la sfârşitul lunii februarie de către personalul împuternicit al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. 19258_bani[1]

Conform ordinului publicat în Monitorul Oficial, verificările inspectorilor fiscali vor viza evidenţierea corectă a arieratelor, plăţi restante mai vechi de 90 de zile, înregistrate la 31 ianuarie 2013.
Al doilea obiectiv este evidenţierea corectă a plăţilor restante, cu o vechime cuprinsă între 1 şi 90 de zile, înregistrate în contabilitate la data de 31 ianuarie 2013. „În cazul în care, în urma verificărilor efectuate conform prevederilor de la cele două puncte de mai sus, la o unitate/subdiviziune administrativ-teritorială se constată o creştere cu peste 20% a arieratelor în sold la 31 ianuarie 2013, faţă de cele în sold la 31 decembrie 2012, se va solicita Activităţii de inspecţie fiscală din cadrul structurilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală competente efectuarea de controale încrucişate la furnizorii de bunuri, prestatorii de servicii şi executanţii de lucrări care au de primit de la autorităţile administraţiei publice locale sume ce au devenit arierate în luna ianuarie 2013“, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com