Municipiul Alba Iulia partener în proiectul ENCLOSE

16 decembrie 2012 15:490 comments

Municipiul Alba Iulia, alături de alte 15 oraşe istorice europene, este partener în Proiectul „ENergy efficiency in City Logistics Services for small and mid-sized European Historic Towns”- ENCLOSE. Cei 15 parteneri provin din 12 ţări membre UE precum Austria, Bulgaria, Grecia, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Olanda şi Marea Britanie. Consorţiul transnaţional este coordonat de către compania MemEx Srl, din Livorno – Italia, care deţine o vastă experienţă în gestiunea eficientă a proceselor logistice din numeroase oraşe europene.
Activităţile din cadrul acestui proiect vin în întâmpinarea oraşelor de dimensiuni mici şi medii pentru a le ajuta să identifice soluţii de eficientizare a transportului de mărfuri în zonele istorice, în conformitate cu principiile dezvoltării durabile. Prin proiectul ENCLOSE, Municipiul Alba Iulia va identifica şi promova acţiuni specifice pentru creşterea eficienţei energetice aferente distribuţiei de mărfuri în mediul urban, cu aplicabilitate directă în zona de referinţă a proiectului -Bulevardul Transilvaniei-. De asemenea, prin acest proiect, Municipiul Alba Iulia va elabora o documentaţie tehnico-economică pentru gestionarea traficului de mărfuri şi identificarea soluţiilor de promovare a transportului nonpoluant sau foarte puţin poluant, adaptat realităţilor de infrastructură şi celor comerciale specifice zonelor de transport mărfuri/comerţ aferente Municipiului Alba Iulia.
Acţiunile viitoare vor avea ca grup ţintă autorităţi locale şi actori locali relevanţi cum ar fi operatori de flote de transport, distribuitori, comercianţi cu amănuntul, clienţi ai comercianţilor dar şi locuitori ai zonelor care se confruntă cu probleme logistice, pentru a dezvolta sisteme competitive de coordonare, gestionare şi informatizare a operţiunilor urbane de transport de marfă în Alba Iulia.
„ Acest proiect este dacă vreţi un liant pentru ce s-a făcut până acum în Zona Istorică a oraşului, este dovada că stim să ne respectăm munca şi că albaiulieni ştiu să fie exemplari în firescul lor. Oricine ştie ce înseamnă forfota productivă, camionul care-ţi strică plăcerea de a te afla într-o zonă deosebită, va înţelege că oferta acestui proiect este de a crea alternative civilizate, dacă vreti de nişă, pentru activităţi economice clasice ca: aprovizionare, comerţ, trafic s.a. Sunt convins că cei pentru care a fost scris acest proiect vor aprecia şi vor fi mândri că Alba Iulia va însemnă din nou, o excepţie, de la lumea veche şi metodele îmbătrânite şi va fi privită ca un exemplu de oraş vizionar” a declarat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.
„Prin acest proiect urmărim să identificăm cele mai adaptate soluţii pentru reglementarea logistică locală privind atât tranzitul cât şi parcările transportului de marfă în Municipiul Alba Iulia, astfel încât în cadrul noii alocări bugetare 2014-2020 să reuşim să implementăm la nivelul oraşului o schemă inovativă de distribuţie a mărfurilor şi serviciilor urbane, care să aibă la bază atât nevoile administraţiei locale, ale distribuitorilor, comercianţilor şi furnizorilor de servicii, cât şi nevoia unei abordări eficiente privind mediul înconjurător şi nevoile sociale ale oraşului. Utilitatea elaborării acestei documentaţii este relaţionată cu pregătirea proiectelor de mobilitate urbană ale Municipiului Alba Iulia în contextul noii alocări bugetare 2014 – 2020, fondurile obţinute în cadrul acestui proiect contribuind la o economisire a bugetului propriu al primăriei care ar fi trebuit alocat pentru realizarea documentaţiilor tehnico-economice pentru viitoarele proiecte de dezvoltare locală.” A precizat Nicolaie Moldovan, Administratorul Public al Municipiului Alba Iulia.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com