Muniţie asanată de pompierii militari, la Roşia Montană

3 aprilie 2012 14:560 comments

Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit luni, în Şpălnaca, comuna Hopârta, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ şapte ha. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.
În aceeaşi zi, Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină în Păgida pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietatea lui R.D. Ca urmare a incendiului au ars autoturismul aflat în garaj, în proporţie de 95%, garajul confecţionat din lemn pe o suprafaţă de circa 32 mp şi acoperişul casei învecinate pe o suprafaţă de aproximativ 72 mp. Pagubele produse se ridică la circa 25.000 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 200.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric la instalaţia electrică a autoturismului.
Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Alba Iulia a intervenit, în Roşia Montană, la Gura Minei Cătălina Monuleşti, pentru asanarea unui teren de muniţie rămasă neexplodată. A fost ridicată o lovitură cu grenadă antitanc PG – 2 de exerciţiu. Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com