Nici o abţinere sau un vot împotrivă la ultima şedinţă de consiliu judeţean

26 iulie 2012 17:280 comments

Politica nu este chiar aşa de murdară pe cum se spune. Consilierii judeţeni au dat dovadă de solidaritate şi multă înţelegere la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Alba. În cadrul şedinţei, aleşii judeţeni au lăsat rivalităţile politice deoparte şi s-au axat doar pe proiectele existente pe ordinea de zi.
Pentru prima dată, după foarte mult timp, toate proiectele de pe ordinea de zi au trecut în unanimitate, la şedinţa consiliului judeţean de azi, de votul consilierilor judeţeni, neexistând nici măcar o abţinere la unul din cele 24 de proiecte. Absolut toate propunerile venite din partea oricărui partid politic reprezentat în consiliul judeţean, a fost primită fără probleme.
Este adevărat, nu au existat proiecte care să supună foarte multe probleme aleşilor locali, iar potrivit conducerii consiliului judeţean, ce a trebuit lămurit s-a făcut în cadrul comisiilor de specialitate.
Printre proiectele puse în mapa consilierilor şi care au fost aprobate, s-au numărat: Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de funcţionare şi organizare a Consiliului Judeţean Alba; Proiect privind împuternicirea Preşedintelui CJ Alba să încheie cu APIA Alba acordul pentru punerea în aplicare a Planului anual european de distribuţie ajutoare-produse alimentare; Proiect privind modificarea Hotărârii CJ Alba nr. 245/2011 privind desemnarea reprezentanţilor Judeţului Alba în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, Proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social al Societăţii Comerciale „Parcul Industrial Cugir” SA; Proiect privind constituirea şi utilizarea excedentului bugetului local în anul 2012, cu modificările ulterioare; Proiectul de hotărâre privind Programul „Primul ghiozdan” în vederea susţinerii învăţământului şcolar din Alba. De asemenea, în cadrul şedinţei de CJ Alba s-au acordat bani pentru Spitalul Judeţean Alba, Asociaţia „Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj” şi pentru Clubul Sportiv „Universitatea” Alba Iulia.
Chestionaţi pe seama şedinţei de azi, atât preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel (PDL) cât şi vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman (PNL), ne-au spus că este absolut normal ce se întâmplă în cadrul Consiliul Judeţean Alba, unde lucrurile merg cum trebuie, iar rivalităţile politice sunt lăsate, deocamdată spunem noi, deoparte.
„Regulamentul Consiliului Judeţean prevede că treaba cea mai importantă se face în comisii, acolo se depun amendamentele, se aduc amendamente în comisii care sunt aprobate, iar în cadrul şedinţei nu se mai pot face amendamente, ci doar se votează proiectele de hotărâre. De altfel, la Consiliul Judeţean lucrurile merg, zic eu, în mod normal şi echilibrat. Mă bucur că proiectele sunt bine întocmite şi grupurile de consilieri acceptă aceste proiecte şi le consideră foarte bune”, a declarat vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman.
Opinia vicepreşedintelui Florin Roman, a fost împărtăşită şi de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. „Faptul că toate proiectele s-au votat în unanimitate înseamnă că cei care conducem Consiliul Judeţean Alba ştim şi propunem proiecte pe care consilieri le înţeleg, acceptă şi în jurul cărora vin toţi consilierii judeţeni şi toate partidele politice reprezentate în Consiliul Judeţean. Mă bucură, sincer ca un conducător de instituţie, să avem acceptarea în unanimitate a tuturor proiectelor propuse. Asta înseamnă că se lucrează bine înainte de comisii, în comisii se lucrează bine, se propun amendamente şi în plen, toată lumea vine cu lecţia făcută ştiind ce are de făcut şi vin şi votează”, a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com