Nicolae Popa, directorul general adjunct al APDRP: Începe campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”

28 februarie 2013 12:342 comments

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) lansează începând cu data de 28 februarie 2013 campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Proiectul presupune derularea unei campanii naționale de informare a beneficiarilor PNDR (Axa I, II, și III), precum și a potențialilor beneficiari, privind derularea fondurilor europene acordate prin PNDR .

Campania se va realiza sub formă de caravană informativă în cadrul căreia vor fi realizate 15 rulote expoziționale ce vor parcurge un traseu național în funcţie de specificul agricol şi economic al zonei. Aceste caravane vor efectua săptămânal deplasări, timp de 10 luni, în fiecare regiune, astfel încât să poată oferii informații și distribuii materiale informative și promoționale către publicul ținta al APDRP și APIA.

Prin aceasta campanie se urmărește asigurarea unui impact pozitiv al receptării informațiilor, dezvoltarea unui comportament participativ al potențialilor beneficiari și creerea unui climat de încredere prin prezentarea unor proiecte de succes.

De asemenea, personalul Centrului Regional 7 Alba și al Oficiului Județean Alba, alături de Direcția Agricolă Județeană și de Centru Județean Alba al APIA vor fi implicati în derularea acestei campanii.

„Încercăm prin această acțiune de anvergură să venim lângă oameni, să venim în întâmpinarea problemelor pe care le au în derularea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Totodată, informațiile privind modul de implementare a investițiilor vor fi de mare folos și pentru cei ce urmează să acceseze fonduri nerambursabile europene, atât în acest an, cât mai ales în viitoarea perioadă de programare. Este cea mai mare campanie de informare directă privind fondurile europene făcută până acum în România și vom ajunge cel puțin odată toate comunele din județul Alba”, a declarat Nicolae Popa, directorul general adjunct al APDRP.

Mesajele și informațiile care vor fi prezentate se vor axa pe derularea procesului de achiziții, evitatea neregulilor, drepturile și obligațiile beneficiarilor, precum și pe etapele accesării fondurilor europene.

Acțiunea campaniei se va desfășura în colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR) și Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Pe pagina de internet a Agenţiei, www.apdrp.ro, se va crea o secţiune dedicată acestei campanii în care cei interesaţi pot consulta calendarul şi evenimentele aflate în desfăşurare.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este un program de dezvoltare a spaţiului rural românesc ce se adresează nevoilor mediului rural și vizează reducerea cât mai rapidă a diferențelor majore de dezvoltare socio-economică a României faţă de celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Nicolae-Popa

Tags:

2 Comments

  • cineva din Alba

    nu-i mai daţi fotografia dragi mei ! nu vedeţi ce faţă de bovină are ? speriaţi copiii….

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com