Noi proiecte pentru Spitalul Judeţean Alba

10 iunie 2012 21:421 comment

În conferinţa de presă de săptămâna trecută de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba s-a discutat şi despre investiţiile ce vor urma să se facă. Una din investiţii se referă la mansardarea clădirii în care a funcţionat policlinica. Noile spaţii vor fi destinate secţiei de Neurologie. Extinderea va permite revenirea policlinicii în vechiul sediu de lângă spital. Proiectul costă aproximativ 4 milioane de lei.
Un alt proiect se referă la extinderea secţiei de urgenţă, pentru care se va cheltui suma de 1,7 milioane de lei, a explicat directoarea economică Diana Mârza.
„Pentru mansardare avem două posibilităţi de finanţare. Am pregătit documentaţia pentru un grant norvegian, iar dacă nu vorm reuşi, ne bazăm pe sprijinul Consiliului Judeţean, la fel ca şi pentru extinderea Urgenţei“, a completat Nicoleta Coşarcă. Spitalul derulează de aproape un an de zile proiectul de construcţie a unei noi secţii de Oncologie cu 39 de paturi. Investiţia în valoare de 2 milioane de lei va fi terminată în 31 iulie 2012, după cum a precizat dr. Răzvan Curcă.
„Planurile noastre privind sănătatea sunt duse la îndeplinire. Veniturile la bugetul Consiliului Judeţean au mers mai bine în 2012 decât ne-am aşteptat, astfel încât am putut să creştem sumele pentru sănătate, fără ca să ne bazăm pe banii de la Guvern“, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean, prezent la conferinţa de presă. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com