Noi suntem adevărata voce a Roşiei Montane! Noi suntem majoritatea!

29 februarie 2012 17:046 comments

Membrii Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană acuză faptul că emisiunea „Judecă tu” difuzată joi, 23 februarie, pe canalul public de televiziune TVR 1 subiectul Roşia Montană a fost judecat prea uşor deşi de acesta depind viitorul şi bunăstarea generaţiilor viitoare din această zonă.
„La finalul emisiunii, în loc să fim lămuriţi despre viitorul nostru, am rămas cu un gust amar şi cu multe întrebări.
Cum se poate ca postul public de televiziune, după 15 ani de analiză a Proiectului, să prezinte lucrurile atât de deformat, ca şi când acest subiect a apărut ieri în conştiinţa naţională?
Cum se poate ca după atâţia ani, o emisiune TVR să prezinte lucrurile ca şi când localnicii nu şi-ar dori Proiectul minier?
Roşienii ştiu că mineritul este unica şansă pentru zonă. Oamenii din Roşia Montană îşi doresc acest proiect minier! În emisiune, punctul de vedere al localnicilor a fost aproape inexistent, la fel şi imaginile prezentate. „Toate punctele de vedere”, aşa cum s-a afirmat că vor fi prezentate, nu au inclus cu adevărat poziţia comunităţii din Roşia Montană: proiectul minier Roşia Montană trebuie demarat cât mai urgent.Aceasta este adevărata voce a comunităţii din Roşia Montană şi nu cea prezentată tendenţios în emisiune!” se arată într-un comunicat al Sindicatului Viitorul Mineritului semnat de liderul sindical Cristian Albu
Reprezentanţii acestui sindicat îi sfătuiesc pe cei care au realizat emisiunea să fie echilibraţi şi să vină la Roşia Montană deoarece comunitatea de aici are dreptul să-şi exprime punctul de vedere deoarece „cei câţiva care nu sunt de acord cu dezvoltarea minieră vorbesc împotriva intereselor întregii comunităţi”.
„Cu îngrijorare observăm că situaţia devine, după cum spunea şi titlul emisiunii, un adevărat război. Un război în care noi, localnicii, suntem consideraţi simpli pioni de sacrificiu de către „salvatorii” ecologişti. Opozanţilor vrem să le spunem următorul lucru: nu aveţi moralitatea să vorbiţi în numele cetăţenilor din Roşia Montană şi să spuneţi că acest proiect nu este bun. De ani de zile nu se vede nici o realizare palpabilă făcută de voi pentru comunitate.
Nu aveţi soluţii viabile pentru zonă şi atunci faceţi tot posibilul ca vocea oamenilor de aici să nu fie auzită. Şi noi, cei care dorim să muncim într-un proiect minier sigur, modern şi durabil, suntem tot români şi avem la fel de mult, dacă nu chiar mai mult discernământ decât ei să ştim ce e mai bine pentru noi şi pentru copiii noştri.
Dorim ca pe viitor să nu fim excluşi din dezbaterile care vorbesc despre Roşia Montană. Considerăm că avem acest drept. Este vorba de viaţa noastră şi de viitorul copiilor noştri.
Pe cei care analizează proiectul minier în Comisia de Analiză Tehnică, dar şi pe ceilalţi factori de decizie, îi rugăm să nu se lase influenţaţi de atacurile agresive ale persoanelor puţine la număr care se opun relansării mineritului în Apuseni şi în România. Dorinţa noastră este să se autorizeze proiectul minier, venind în sprijinul miilor de localnici din Munţii Apuseni, care se confruntă cu şomaj şi sărăcie”, se arată în comunicatul de presă a Sindicatului „Viitorul Mineritului” semnat de liderul sindical, Cristian Albu.

Octavian Popescu

6 Comments

  • Ei sunt majoritatea si ei sunt realitatea,pacat ca nu ii cheama nimeni la emisiuni, in schimb onf-urile care daca nu sunt invitate blocheaza intrarea in cladiri ilegal sunt invitate..oare sa fie din frica?

  • Mai taci ma Raducu ma. Cand ai zi de plata la RMGC?

  • Imi pare bine ca adevarata voce a oamenilor din Rosia Montana a inceput sa fie auzita din ce in ce mai mult in ultima perioada, desi nu inteleg de ce nu i-au invitat la dezbatere. pentru ca cei din alburnus maior nu reprezinta acea localitate, nu inteleg cum pot sa pretinda acest lucru..

  • Si eu, daca as fi fost in locul rosienilor si as fi fost nevoita sa traiesc cu doar 6lei/zi, as fi fost de acord cu proiectul.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com