NU AUTISMULUI!

1 aprilie 2014 09:500 comments

Data de 2 Aprilie marchează pe plan internațional Ziua de Constientizare a Autismului, stabilită oficial de Organizația Națiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. Pentru a atrage atenția asupra problematicii autismului, organizațiile din întreaga lume care sprijină persoanele diagnnosticate cu o tulburare din spectrul autist desfășoară acțiuni cu scopul de a sporii nivelul de conștientizare asupra prevalenței autismului, semnelor timpurii, necesității diagnosticării precoce, intervenției începute cât mai devreme și incluziunii sociale.

În România nu există date oficiale cu privire la prevalența autismului, dar se  estimează că aproximativ 40.000 de persoane sunt diagnosticate cu una dintre tulburările din specrtul autist. Toate aceste tulburări sunt caracterizate prin dificultăți de interacțiune socială, de comunicare verbală sau nonverbală și de comportamente repetitive (stereotipe).

În Alba Iulia, Asociația Stop Autism Alba în colaborare cu Ping și Pong și Asociația Ryma vor marca miercuri, 2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului printr-un eveniment dedicat tuturor copiilor, care va consta în activități distractive și de socializare, lansare de lampioane și de baloane.

Evenimentul se va desfășura în Spațiile RYMA la locul de joacă ”Aventura din cetate” începând cu orele 18.invitatie

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com