O campanie intensă la Alba Iulia, pentru demiterea preşedintelui Băsescu

18 iulie 2012 19:180 comments

Într-o conferinţă de presă a PSD Alba, preşedintele formaţiunii, Ioan Dîrzu, a anunţat demararea unei campanii publice intense, dar decente, de informare a locuitorilor din judeţ privind nevoia demiterii preşedintelui Traian Băsescu.
Principalele instrumente pentru campania USL în Alba vor fi mitingurile publice, pregătirea oamenilor pentru fiecare secţie de votare, pliante anti-Băsescu în care se reamintesc cetăţenilor principalele acţiuni distructive ale regimului Băsescu, mai ales acţiunile din cel de-al doilea mandat la Palatul Cotroceni: tăierea pensiilor şi salariilor, umilirea pensionarilor, jignirile aduse Regelui Mihai şi părintelui SMURD, dr. Raed Arafat, îndemnul lui Băsescu către doctori să plece din România, modul cum i-a umilit pe profesori, cum şi-a bătut joc de militari, cum i-a îndatorat pe români cu zeci de miliarde de euro etc.
Ioan Dîrzu a declarat încrezător: „Eu consider că 65-70% din locuitori se vor prezenta la referendum şi 60% vor vota DA, vor vota pentru demitere. Este singura şansă a României: demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Vom face o mobilizare masivă, chiar dacă este vară şi oamenii sunt în concediu. Vrem să ne apropiem mai mult de oameni, să le explicăm ce înseamnă acest referendum şi de ce este important să se meargă la referendum.
În ceea ce priveşte tombolele pentru atragerea oamenilor la vot, în Ardeal, USL este mai sărac, toţi banii sunt la PDL, dacă vor fi tombole le vor face cei de la PDL pentru atragerea cetăţenilor la votul din 29 iulie 2012. În schimb, noi vom încerca să convingem pe fiecare om în parte, pe stradă, acasă. Sper să vină un număr cât mai mare. De ce judeţul Alba să fie din nou pe ultimul loc?”.
Ioan Dîrzu a spus că oamenii vor fi mobilizaţi în întreg judeţul în această campanie electorală pentru referendum: „Vom stabili împreună cu cei din conducerea PNL Alba un plan de mitinguri şi marşuri în fiecare oraş din judeţ, vom fi prezenţi printre oameni în pieţe, pe stradă, vom merge din casă în casă să-i convingem. În data de 29 iulie, toţi românii trebuie să se prezinte la vot şi să voteze cu DA demiterii preşedintelui”.
La Alba Iulia va fi organizat un prim miting, „un miting paşnic”, vineri, 20 iulie 2012, şi un marş prin oraş, în zona B-dului Transilvania; ora nu a fost încă stabilită, dar se pare că, pentru ora desfăşurării mitingului, a fost luat în calcul şi factorul caniculă ce va reveni în România în zilele următoare.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com