O firmă din Blaj este acuzată că a vândut carne de cal cu etichete false

20 februarie 2013 19:120 comments

cal bun

O firmă din Blaj este acuzată de conducerea Agenției Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor că ar fi vândut carne de cal pe care ar fi etichetat-o drept carne de vită.Preşedintele ANSV SA, Mihai Ţurcanu a declarat pentru gandul.info că inspectorii ANSVSA au găsit miercuri, într-un depozit din Ilfov, pachete de carne de cal etichetate drept carne de vită şi care proveneau de la un depozit din Alba. Ţurcanu a precizat că administratorul depozitului din Alba ar fi recunoscut că falsifica etichetele. “De două-trei săptămâni ANSVSA a demarat controale la unităţi din toată ţara. Am recoltat probe din depozite. Una dintre probe a ieşit pozitivă (carnea de cal era etichetată drept carne de vită n.n.). Carnea a fost livrată de la un depozit din Alba Iulia. Inspectorii ANSVSA au găsit grave abateri la Alba Iulia. Unitatea a fost închisă”, a declarat Ţurcanu.
Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că firma de unde provin pachetele de carne se află în Blaj. Feneșer a mai spus firma a cumpărat carnea din abatoare din Botoşani şi Bucureşti, firma din Blaj fiind doar un intermediar care a vândut mai departe.
„În lăzile care conţin carne se găsesc câte 10 pachete. Legea spune că pe fiecare pachet trebuie să fie etichetă. Cei de la abatoare pun etichetă doar pe cutie, astfel că firma din Blaj a făcut copii dupăeticheta originală și a pus-o pe fiecare pachet, pentru ca cel care cumpără carnea la pachet să ştie ce conţine. În urma alertei rapide primite de DSVSA Alba s-a dispus ridicarea întregii cantități de carne de la firma respectivă, aproximativ 400 kg, iar împreună cu poliția economică și garda financiară s-au ridicat documentele contabile și calculatoarele firmei pentru verificări amănunțite. Deocamdată nu s-a confirmat faptul că ar fi vorba de carne de cal etichetată drept carne de vită. Am dispus efectuarea de analize, iar rezultatul îl vom ști în 2-3 zile”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com