În Câmpeni a avut loc o nouă acțiune de protest împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană

17 februarie 2014 08:318 comments

Campeni 16.02Ieri, 16 februarie 2014, în orașul Câmpeni a avut loc o nouă acțiune de protest împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană. Participanții s-au adunat în centrul orașului, în fața statuii eroului munților, Avram Iancu, începând de la ora 16.00.

În această duminică frumoasă de primăvară, imnul național al României a răsunat în Câmpeni alături de sloganurile: Uniți, salvăm Roșia Montană! Uniți, salvăm Munții Apuseni! Uniți, salvăm toată România!

Reluarea protestelor a fost determinată de faptul că una dintre prioritățile acestei sesiuni parlamentare este modificarea legii minelor și implicit, soluționarea proiectului minier de la Roșia Montană. Precizăm că pe ordinea de zi a Camerei Deputaților de marți, 11 februarie 2014, s-a regăsit legea specială pentru Roșia Montană, fapt ce a generat un miting spontan în Câmpeni, de la ora 13.00.

Menționăm că acest proiect de lege, elaborat în septembrie 2013, a scos în stradă oamenii din zeci de orașe din lume și a determinat cele mai mari proteste din România de după 1989.

Aceste acțiuni trebuie să continue pentru ca poziția cetățenilor împotriva proiectului minier de la Roșia Montană precum și împotriva altor proiecte similare din zona Munților Apuseni să fie cunoscută și respectată de cei ce ne reprezintă.

Acțiunea de ieri a fost completată de un marș pe străzile principale ale orașului, iar în jurul orei 18.00 participanții s-au reunit în fața statuii lui Avram Iancu pentru rugăciunea de încheiere.

Tags:

8 Comments

  • astia ies in fiecare weekend, sa faca norma, e clar ca sunt platiti sa faca asta! dar nu inteleg cu ce drept cer pastrarea in saracie si somaj a oamenilor din Rosia Montana! cine se cred??

  • nu inteleg de ce se protesteaza contra locurilor de munca intr-o zona unde somajul e de 80% si unde de atatia ani nimeni n-a facut nimic, in afara de compania miniera. Nu e logic!

  • si ce ati rezolvat astfel? Rosia Montana s-a salvat? Pai, eu vad ca nu. Daca mie imi chioraie mațele, atunci prefer sa am ce pune pe masa, nu sa ma salveze fistecine, culmea,iesind in strada ca deh, e la moda!

  • mai bine ar sustine vocea rosienilor ca ei de cand cer sa se faca ceva pentru zona, sa se faca ceva in privinta somajului foarte ridicat si nu-i aude nimeni

  • cred ca cel mai bine ar fi sa se porneasca proiectul minier, in felul asta se creeaza locuri de munca si se rezolva si alte probleme ale zonei, se investeste in patrimoniu, in reecologizare. protestele cu ce ajuta?

  • @codruta Rosia Montana se va salva prin repornirea mineritului, cu siguranta cativa care urla intr-o alta localitate nu ajuta cu nimic

  • @Nicolae e chiar aiurea ca se trezesc unii sa lupte impotriva unei comunitati intregi si impotriva sansei acestora la o viata mai buna. tare pare ca e ceva necurat la mijloc!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com