Oameni cu suflet alături de Lucian Albu în lupta cu viaţa

6 mai 2012 14:430 comments

Joi seara, la Sala de Bal din incinta Mall Alba a avut loc o gală caritabilă dedicată lui Lucian Albu, un copil de 14 ani, din Pianu de Jos, pe care o boală genetică rară l-a ţintuit în scaunul cu rotile. Evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul „Viaţă pentru Lucian”.
Acţiunea de strângere de bani, cu participarea extraordinară a lui Ştefan Stan – “Vocea României”, a fost organizată de Organizaţia Femeilor Liberale din Alba Iulia şi Asociaţia Intreprinderilor Mici şi Miljocii. La eveniment au participat aproximativ 300 de binefăcători, care au plătit pentru o invitaţie suma de 100 de lei. Dintre aceştia, majoritatea au fost membri sau apropiaţi ai PNL Alba, PSD Alba dar şi persoane neafiliate politic, oameni de afaceri, medici sau bikeri – membri ai unei asociaţii de motociclişti care au vrut să îl ajute pe Lucian. Cazul lui Lucian Albu este unul foarte grav, acesta fiind diagnosticat de la vârsta de 6 ani cu distrofie musculară, boală ce l-a ţintuit în scaunul cu rotile. În acest moment, familia are mari probleme financiare în a susţine tratamentul necesar pentru ca Lucian să continue lupa cu viaţa. Acum câteva luni, deputatul Teodor Atanasiu ia-a donat lui Lucian Albu un scaun cu rotile electric cu care acesta să se poate deplasa mai uşor. De asemenea, Teodor Atanasiu i-a donat lui Lucian Albu şi indemnizaţia de parlamentar pe două luni.
Evenimentul a debutat cu o licitaţie de tablouri realizate de artiştii Monica Dumitrescu, Diana Mureşan şi Daniela Ortelecan, o icoană pictată, donată de reprezentanţii societăţii Elisa Med din Alba Iulia şi un poster cu autograful lui Ştefan Stan.
Licitaţia a început de la fiecare tablou cu suma de 200 de lei. În cadrul licitaţiei, tablourile s-au vândut cu preţuri cuprinse între 350 şi 1.000 de lei. Suma cea mai mare plătită pentru un tablou, respectiv 1.000 de lei, a fost plătită de Laura Atanasiu. Printre cumpărătorii tablourilor s-au numărat Teodor Atansiu, Florin Roman, Ioan Lazăr, Cornel Berindei, Marcel Florea, OFL Alba Iulia, Asociaţia Apulum Bikers sau Daniel Gavrilaş. Icoana pusă în licitaţie de clinica Elisa Med s-a vândut cu 2.000 de lei şi a fost achiziţionată de doamnele care formează biroul permanent al Organizaţiei Femeilor Liberale, în frunte cu Anda Udrea, preşedinta acestei organizaţii şi gazda evenimentului. În cazul posterului cu „Vocea României”, Ştefan, licitaţia s-a oprit la 1.000 de lei. Acesta a fost achiziţionat de către omul de afaceri Ioan Lazăr, care i l-a donat lui Lucian Albu. În urma licitaţiei s-a strâns suma de 7.850 lei, dar în plus, foarte mulţi din cei prezenţi au donat sume importante de bani pentru Lucian Albu, dorind să-şi păstreze anonimatul. La finalul licitaţiei, Asociaţia Pakiv România a donat suma de 1.000 de lei în contul lui Lucian Albu.
Evenimentul s-a încheiat cu un concert live susţinut de Ştefan Stan timp de aproape o oră şi jumătate, ale cărui melodii au ridicat sala în picioare.
Toţi bani strânşi în urma acestei gale caritabile vor merge în contul lui Lucian Albu, el şi familia sa fiind, de fapt, câştigătorii reali ai acestei gale.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com