Oameni tineri în administraţia locală: arhitectul Cristina Anghel

17 aprilie 2012 15:061 comment

În interiorul Cetăţii Alba Iulia, în spaţiile RYMA, a avut loc în urmă cu câteva zile lansarea candidaturii arhitectei Cristina Anghel pentru un loc de consilier local în Consiliul Local Alba Iulia.
Propunerile Cristinei Anghel sunt clare şi se împart pe câteva domenii: spaţii verzi, parcuri (pentru că Alba Iulia nu mai are parcuri adevărate, doar câteva spaţii verzi mult reduse, care sunt numite impropriu parc, dar care nu au suprafaţa legală a unor parcuri), piste pentru biciclete, locuri speciale amenajate de joacă pentru copii (ceva asemănător afterschool); amenajarea în fiecare cartier a unor spaţii pentru câini.
Un alt punct este valorificare spaţiilor culturale din oraş: Casa de Cultură a Studenţilor, Casa de Cultură a Sindicatelor, Clubul Tineretului, Cetatea Alba Carolina etc.
Un loc special în programul politic al Cristinei Anghel este promovarea culturală reală a oraşului şi a Cetăţii Alba Carolina. La acest punct sunt câteva aspecte: organizarea de evenimente după un calendar coerent; promovarea tinerilor artişti prin subvenţionarea lor de către CL; valorificarea spaţiilor neconvenţionale cu potenţial cultural artistic: pieţele Cetăţii, Piaţa Iuliu Maniu, Parcul din Oraşul de Jos; înfiinţarea unei agenţii de promovare şi organizare de evenimente pentru oraş.
Un domeniu aparte reprezintă activitatea efectivă din Consiliul Local: Cristina Anghel cere cunoaşterea (în primul rând) şi respectarea legii de către consilierii locali, cere transparenţă în deciziile luate de Consiliul Local. Din cauza necunoaşterii legii şi a prerogativelor CL s-a ajuns ca primarul, viceprimarii şi consilierii să ajungă să fie cercetaţi de către DNA, mai spune tânăra.
Dacă va ajunge consilier local, primul lucru pe care îl va face va fi să înmâneze consilierilor albaiulieni „Ghidul Consilierului Local” publicat de Asociaţia Pro Democraţia, în sprijinul celor care doresc să candideze la consiliul local. Repetând experianţa de la Consiliul Local Timişoara, Cristina Anghel ar dori înregistrarea şedinţelor CL Alba Iulia şi difuzarea lor publică pentru ca oamenii să ştie ce decizii s-au luat în „parlamentul” local şi modul cum au votat consilierii.
„Mi-aş dori să fiu un consilier pentru comunitate, pentru oameni, cu toate nevoile lor, bineînţeles”, a spus Cristina Anghel.

Iulian Brok

1 Comment

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com