Oamenii din comuna Ziduri, jud. Buzau, sunt alături de minerii de la Roșia Montană

13 septembrie 2013 12:110 comments

mineri rosia 358Localnicii din comună Ziduri, jud. Buzău, doresc să le transmită minerilor din comună Roşia Montană, jud. Albă, că sunt alături de ei şi că spera că totul se va rezolva cu bine. Am văzut că sunt disperaţi şi unii dintre ei chiar s-au blocat în subteran, cerând autorităţilor să îi ajute să aibă în continuare locuri de muncă în minerit, prin pornirea proiectului minier din localitate. Este o dramă ceea ce trăiesc ei şi nu putem rămâne indiferenţi, că romani şi că oameni. .
Ne amintim de minerii de la Sindicatul Viitorul Mineritului Roşia Montană care, în ianuarie – februarie 2012, când am trăit cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani, au sărit în ajutor la deszăpezirea mai multor localităţi din judeţul Buzău. Impresionaţi de imaginile pe care le-au văzut la televizor, aceşti oameni şi-au riscat vieţile şi au înfruntat codul portocaliu de viscol şi ninsori pentru a veni în ajutor buzoienilor. Au scos la lumină peste 100 de case îngropate în zăpezi şi au adus provizii de apă, conserve şi pâine. Acum e rândul nostru să ne arătăm solidaritatea. Noi nu putem veni acum la Roşia Montană să fim alături de ei, aşa cum am vrea, dar dorim să transmitem autorităţilor că susţinem demararea mineritului în localitate, pentru că aceşti oameni să aibă de lucru, pentru ei şi copiii lor.
Oamenii din comună noastră se îndeletnicesc mai ales cu agricultură, avem teren agricol dar în rest nu sunt alte activităţi în zonă. Trebuie să recunoaştem că o ducem greu, oamenii îşi duc traiul cum pot, muncesc mult şi nu reuşesc decât să aibă din ce trăi. Dar ne descurcăm cum putem şi ne bucurăm că măcar avem pământul roditor care ne permite să facem agricultură. Nu avem investitori privaţi la noi în localitate, deşi ne-am dori, dar nimeni nu investeşte. La fel ca noi sunt multe alte localităţi din România, care ar avea mare nevoie de investiţii private, dar nu investeşte nimeni. Pe de altă parte, Roşia Montană are norocul unei mari investiţii private, al unei firme care este în zona de peste 10 ani, din câte am auzit. Oamenii din Roşia Montană nu pot face agricultură, pentru că nu au terenul potrivit, dar pot face minerit, aşa cum au trăit şi strămoşii şi părinţii lor. Dacă au această şansă, aceşti oameni ar trebui să fie lăsaţi să facă minerit, dacă asta este ceea ce îşi doresc, dacă la asta se pricep şi dacă au şi un investitor care să finanţeze mina respectivă.
Când fiecare localitate din România va face tot ceea ce poate pentru a beneficia de pe urmă resurselor pe care le are, pentru a se dezvolta şi pentru a da oamenilor de lucru, atunci cu siguranţă că România şi toţi romanii o vor duce mai bine.
Noi, locuitorii comunei Ziduri, suntem solidari cu minerii de la Roşia Montană, le dorim multă sănătate şi locuri de muncă în minerit!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Nicolae Nedelcu,
Viceprimar, Comună Ziduri
Jud. Buzău

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com