Oaspeti din Straseni, Basarabia, la Alba Iulia

3 august 2017 11:083 comments

Marți, 1 august 2017, elevi din localitatea Strășeni, Republica Moldova, membri ai Ansamblului folcloric „Siretu” au fost pentru o zi oaspeți ai oraşului Alba Iulia.

Proiectul a vizat familiarizarea elevilor de dincolo de Prut cu cultura, arta și tradițile din județul Alba. Programul pregătit de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a inclus vizitarea unei expoziți de artă populară și carte etnografică din donația prof.univ.dr. Ilie Moise, vizite în bibliotecă, la Muzeul Național al Unirii, în Cetatea Alba Iulia şi la Arhiepiscopia ortodoxă de Alba Iulia.

În a doua parte a zilei, la Sala Unirii elevii au participat la lansarea cărții cu titlul „În umbra iubirii”, autoare Cazan Viorica, și au primit cărți cu autograf din partea autoarei. În finalul evenimentului elevii au susținut un spectacolul folcloric de înaltă ținută artistic reușind să ridice în repetate rânduri spectatori în picioare. Programul zilei s-a finalizat cu un schimb de materiale de promovare între instituțiile implicate în organizarea și derularea acestui proiect și oaspeții din Republica Moldova, respectiv Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Despărțământul ASTRA din Strășeni.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Organizatorul Taberei „Acasă la noi” este Despărțământul ASTRA „Vasile Moga” din Sebeș.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com