Omul de afaceri Mircea Trifu acuză obstrucţia administraţiei în cartierul Orizont

6 iunie 2012 15:424 comments

Mircea Trifu este unul din cei 6 parteneri care au ridicat cartierul de case Orizont. În numele său personal, nu al celor care investesc în cartierul Orizont, Mircea Trifu a declarat: „Întâi vreau să fac o precizare, că nu candidez la nici o funcţie publică la alegerile din 10 iunie 2012. Sunt vreo 4-5 lucruri pe care eu le consider de o gravitate ieşită din comun.
În primul rând vreau să vă spun că am fost excrocat de şefa Comisiei de Fond Funciar care reprezenta Miceştiul, în urmă cu câţiva ani, în complicitate cu Secretariatul primăriei Alba Iulia. Am şi depus un dosar penal, şi urmează să depun şi la DNA.
Practic mi s-a vândut o suprafaţă de circa 2.500 mp, care de fapt a fost vândută cu vreo 3 luni înainte. Ăsta-i titlul falsificat de către ei… În baza acestui act fals am fost la notar şi am cumpărat terenul, cumpărarea acestui teren îmi aduce astăzi prejudicii de peste 250.000 euro, datorită faptului că toată infrastructura pe care am realizat-o de pe vreo 3 sau 4 străzi (gaz, apă, canalizare, curent electric) trebuie mutată. Pe lângă asta, sunt nişte probleme de-a dreptul infernale cu care mă confrunt.
Un al doilea aspect foarte important: eu împreună cu nişte parteneri am investit aici într-o staţie de epurare în urmă cu vreo 5 ani. Staţia asta de epurare am făcut-o pe banii noştri şi în baza unei hotărâri de consiliu local, staţia fost preluată de SC Apă-Canal, această societate având ca şi proprietar şi Primăria Alba Iulia. Şi unde apare „legalitatea”?
Staţia a costat cam 40.000 euro, plus încă 120.000 reţeaua de canalizare, care împreună cu staţia de epurare a fost donată Primăriei. Bine, n-aveam nici o pretenţie, pentru că era interesul nostru să facem canalizare aici, nu al Primăriei.
Paradoxul apare aici: pe de o parte plătesc amenzi de la Garda de Mediu şi plătesc întreţinerea de 4 ani de zile, dar pe partea cealaltă, această societate încasează bani de la oamenii din zonă, pe bază de facturi, pentru furnizarea acestui serviciu de canalizare şi a folosinţei staţiei de epurare. Este vorba de câteva familii, inclusiv pensiunea de aici. Aşa funcţionează administraţia locală în Alba Iulia. Toate lucrurile acestea se întâmplă pentru că în urmă cu 4 ani de zile am avut o poziţie critică faţă de administraţia Hava, şi toată încrengătura şi caracatiţa asta de tip mafiot care conduce oraşul, care se bazează numai pe ameninţări, pe tensiuni, pe frica oamenilor şi pe impunerea unor decizii luate de la vârful piramidei, am ajuns să fie împreună cu alţii victimă a lor… Încă trăim în frica şi în teroarea asta. Oare ce ne-ar face cineva dacă spunem adevărul? Oare nu cumva mâine o să se dea nişte telefoane şi-o să continuăm să plătim încă 10 ani de zile şi o să fie împiedicată preluarea staţiei de epurare?”.
Mircea Trifu a vorbit şi despre un drum făcut din bani privaţi care să facă legătura cu cartierul Orizont: „Drumul ăsta până aici l-am făcut din banii noştri personali. Evident că l-am asfaltat şi am solicitat măcar un sprijin logistic în urmă cu 2 ani de zile, dar probabil din răzbunare, şi din cauza atitudinii mele de a spune adevărul, nu există nici în zi de azi autorizaţie pentru drumul respectiv ; este vorba de vreo 2 km de drum unde s-a investit vreo 300.000 euro. Puteam să mai tragem un strat de uzură peste asfaltul ăla, nu s-a făcut treaba asta, tocmai din cauză că este un dezinteres total. Deşi în zonă locuiesc vreo 50 de familii, care bineînţeles plătesc impozite, plătesc taxele pe care orice om le plăteşte atunci când deţine o locuinţă, vreau să spun că aici Primăria nu a adus nici măcar o maşină de pietriş în aceşti 4 ani, iar oamenii mă consideră pe mine responsabil, dacă au cumpărat de la mine”.
Cartier Orizont este un proiect imobiliar între Alba Iulia şi Miceşti în valoare de 4 milioane euro. Proiectul are 6 investitori, dintre care unul este tânărul om de afaceri Mircea Trifu. Să mai notăm că cei 6 investitori au donat 2.000mp pentru construirea unei biserici ortodoxe în Cartierul Orizont.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com