OPINIE: Săptămâna de foc în bătălia pentru palatul Cotroceni

23 iulie 2012 17:300 comments

Unul din cele mai mari drepturi pe care poporul român le-a câştigat de-a lungul istoriei sale zbuciumate a fost “Dreptul de vot”. Din păcate, odată câştigat, nu toţi ştiu sau nu vor să îl valorifice, motiv pentru care, de cele mai multe ori se lasă manevraţi de cei interesaţi să-şi păstreze privilegiile.
În timp ce noi muritorii de rând ne luptăm pentru supravieţuire, sau pentru un trai decent ei, aleşii noştri, se luptă pentru putere fiindcă cei care deţin puterea pot decide după bunul lor plac, pot avea tot ce doresc, pot dispune de soarta noastră sfidând legea, în faţa lor se scot toate pălăriile şi se fac toate plecăciunile. Şi culmea, pentru ca ei să poată beneficia de aceste privilegii, noi “puturoşii, găozarii, împuţiţii, derbedeii, beţivii” etc. suntem buni doar atunci când trebuie să-i votăm. Niciodată nu am să cred în art. 16(1) din Constituţie care spune că: „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor fără privilegii şi fără discriminare“. Nu, suntem egali numai în faţa lui Dumnezeu prin naştere şi moarte, asta este singura egalitate pe care toţi o avem pe acest Pământ.
Dintre motivele pentru care toţi cetăţenii români cu drept de vot ar trebui ca pe data de 29 iulie 2012 să participe la Referendum şi să-şi exprime părerea în legătură cu demiterea sau nu a preşedintelui Traian Băsescu, am să enumăr doar câteva:
1. Să ne amintim de acele tăieri din salarii, pensii, ajutoare pentru handicapaţi, ajutoare pentru creşterea copiilor, majorări ale TVA-ului etc. lucruri resimţite de majoritatea românilor. Şi când mă gândesc la acele tăieri nu mă gândesc doar la Traian Băsescu ci mă gândesc şi la Emil Boc, mă gândesc şi la un domn care printr-o singură ridicare a degetului cu vârful în sus sau în jos ne decidea soarta. Şi mă mai gândesc la aleşii noştri din judeţ care au ridicat mânuţa pentru ca aceste măsuri să fie puse în aplicare. 2. Să ne amintim de “ministrul moleculă” care a dispus desfiinţarea a mii de şcoli iar altul a sute de spitale. 3. Să ne amintim de jaful făcut în economia naţională, măsură prin care unii dintre ei s-au îmbogăţit în timp ce poporul se zbate în sărăcie. 4. Să ne amintim de puterea acordată unei doamne ministru care ne făcea demonstraţii cum se călăreşte pe o iapă sură, cea care a dispus cheltuirea a miliarde de euro după bunul său plac. 5. Interesant este faptul că autorii acestor fărădelegi în loc să spună : Da, am greşit şi trebuie să ne întoarcem la judecata poporului, au fugit iute cu “jalba-n proţap” la Bruxelles, tânguindu-se că democraţia în România este în pericol. Sper ca această “Ana Pauker“ postdecembristă să fie cât mai curând expulzată din politica românească şi europeană. Şi asta stă în forţa românilor. 6. Un alt aspect pe care românii n-ar trebui să-l uite este faptul că, după ce ani de zile am fost minţiţi şi după ce ţara a fost jefuită, ne consideră în continuare un popor de proşti care pot fi manipulaţi oricând. Un exemplu concret în acest sens ni-l oferă un fost “Gunoier şef” dâmboviţean, un “neica-nimeni” în politica românească, omul care ne îndeamnă să nu mergem la vot. Stimate domn, dreptul la vot este consfinţit prin lege şi reprezintă o datorie de onoare a fiecărui cetăţean. Democraţia înseamnă Conducerea de către popor şi din păcate v-aţi permis să o călcaţi în picioare. De aceea, românii trebuie să ştie că participarea la Referendum este un drept democratic pe care legea îl prevede. De asemenea, dumneavoastră, aleşii noştri, indiferent care veţi fi la un moment dat, să nu uitaţi că sunteţi aleşi să ne slujiţi nu să ne umiliţi, că vă plătim să ne conduceţi nu să ne furaţi, că puterea dumneavoastră este trecătoare în timp ce a noastră rămâne, că democraţia nu se termină când cântă “Cucuveaua cu breton”.
Deci, să mergem la vot şi dacă poporul va decide că preşedintele trebuie demis, să fie demis, iar dacă nu, să rămână preşedinte până îşi termină mandatul. Aceasta înseamnă democraţie, domnule “Gunoier şef” şi nu ceea ce ne sugeraţi dumneavoastră. Şi încă ceva, aş dori ca domnul Vasile Blaga să-l plagieze pe Victor Ponta, adică să înveţe şi el 4-5 limbi străine câte vorbeşte premierul.
Tuturor celor care-i sfidaţi pe cetăţenii români, am să vă aduc aminte sloganul unui domn din Cluj, pe care sper că îl cunoaşteţi, un fost ofiţer în armata română despre care nu am auzit să fi fost avansat de curând, deşi ar fi meritat: “Suntem noi săraci, dar nu suntem proşti”! Şi încă ceva, celor care le pasă de această ţară, dar mai ales celor care nu le pasă, le spun: “Deşteaptă-te române”.

Eugen URSU
Prof. pensionar

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com