Oradea: Universitatea Alba Iulia premiata pentru robotul Jenny 5

24 aprilie 2017 14:290 comments

În perioada 22-23 aprilie 2017 Universitatea din Oradea a găzduit a VII-a ediţie a concursului de roboţi inteligenţi Robot Challenge.

Au participat 34 de echipe de la 8 universităţi din Bucureşti, Timişoara, Craiova, Tg. Jiu, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca şi Alba Iulia, precum şi echipe de la licee din Oradea şi Bucureşti.

Secţiunile concursului: line follower classic, line follower enhanced, mini sumo, mega sumo, maze bot şi free style. Cea mai populara secţiune a fost cea de line follower classic.

Echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, formată din studenţii Alexandru Donea, Daniela Oniţă, Tudor Samuilă, Daniel Leah, Raul Boldea, Florin Jurj, Diana Mariș, Robert Boţan, Mihaela Roşca, Alin Simina, Denis Toader, coordonaţi de către prof. Mihai Oltean.

Echipa UAB s-a înscris la secţiunea de Free Style, unde a făcut demonstraţii cu robotul „Jenny 5” pe care îl dezvoltă curent în cadrul cursului de Roboţi Inteligenţi de la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

Echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a clasat pe locul 1.

Locul 2 a fost ocupoat de echipa Politehnicii Bucureşti, care a dezvoltat un nano-robot, pentru sumo, de 1cm diametru.

Pe 3 s-a clasat o echipă de elevi de la 2 licee din Oradea, iar pe poziţia a 4-a s-a clasat o altă echipă de la Politehnica Bucureşti, care a dezvoltat o maşină autonomă scara 1:10. Tot la secţiunea de Free Style s-a înscris şi o echipă de studenţi care a dezvoltat un robot de făcut clătite, dar care s-a retras, din motive tehnice, înainte de începerea prezentărilor.

Mai multe informaţii despre robotul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se găsesc pe site-ul: jenny5.org

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com