Panorile electorale ale PDL Alba, inscripţionate cu mesajul „Garantat Băsescu”

16 mai 2012 16:101 comment

Lupta electorală începe să se încingă în Alba Iulia. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, pe mai multe panouri publicitare ce îl înfăţişau pe candidatul PDL la Primăria municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, au fost lipite autocolante cu mesajul „Garantat Băsescu”. În timpul zilei de miercuri, mai mulţi angajaţi ai firmei care se ocupă cu salubritatea în Alba Iulia munceau de zor pentru dezlipirea respectivelor autocolante, probabil plătiţi din banii de campanie ai PDL-ului. Sau nu?
Reprezentanţii PDL Alba s-au arătat consternaţi de fapta care s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri, spunând că invitaţiile la o campanie curată sunt doar „miştouri” ale contracandidaţilor.
„Invitaţiile la dialog, la dezbateri constructive pentru oraş şi la o campanie curată, toate lansate la pachet şi la mişto de către USL şi Potor, dimineaţa, la cafea, se transformă noaptea într-o veritabilă luptă de guerrilla şi în atacuri cum nu se poate mai murdare. Şi nu vorbim de lupte directe, corp la corp, faţă în faţă, ca de la bărbat la bărbat, pentru că orice formă de violenţă ne repugnă, oricum, din principiu, ci de un veritabil atac al clonelor poliţie cu faţa (in)umană împotriva unor materiale electorale fără apărare.
Marţi noaptea, la ore la care alegătorul normal alegea somnul, să se reîncarce pentru încă o zi de muncă, hoardele de vasali electorali înarmaţi cu tupeu maxim, autocolante şi scări, să fie siguri că ajung şi în locurile mai greu accesibile, s-au transformat în vandali electorali şi au luat la rând afişele şi backlit-urile cu Mircea Hava, aplicându-le „corecţii” pe care mai marii partidelor lor le-au considerat inspirate. Mai exact, pe cele mai multe din print-urile cu mesajul electoral al lui Mircea Hava au fost lipite stick-ere portocalii „Garantat Băsescu”. Cu alte cuvinte, costuri nesemnificative – distrugeri masive.
Cu preţul simbolic al unor autocolante s-au distrus materialele originale şi, implicit, munca şi banii aferenţi realizării acestora. Nu doar că s-a denaturat forma iniţială a materialelor electorale dar îndepărtarea autrocolantelor înseamnă şi distrugerea fizică a acestora, indiferent că e vorba de afişe, panouri, bannere sau backlit-uri.
Decenţa, fair-play-ul şi corectitudinea rămân astfel doar vorbe de dânşii inventate, de aruncat, pe toate căile posibile şi plătibile, în ochii şi urechile unui electorat pe care, tocmai prin astfel de gesturi mizerabile şi suburbane, îl desconsideră din reflex. Nu ne aşteptăm să-şi „revendice” cineva „atentatul electoral” însă ne punem toate speranţele în descoperirea lor de către cei abilitaţi. Iar răsplata, pe lângă cea din justiţie, va veni, cu siguranţă, la urne, pe 10 iunie”, se arată într-un comunicat de presă al PDL Alba.

Sorin Poparadu

1 Comment

  • pensionar

    DACA E GARANTAT -BASESCU-E SIGUR DEZASTRUL, CARE TINE DE 8 ANI.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com