Parchetul CONTINUĂ ANCHETA în cazul TRAGEDIEI DIN APUSENI. Iată CE PROBE CER PROCURORII

28 ianuarie 2014 08:451 comment

epava1

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, astăzi, printr-un comunicat, că va continua ancheta în cazul accidentului aviatic produs în urmă cu o săptămână în Munţii Apuseni.

În cauza privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, soldat cu decesul a două persoane şi cu vătămarea corporală a altor cinci, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia continuă audierea martorilor şi a persoanelor vătămate, inclusiv prin intermediul unor comisii rogatorii cu privire la cei care domiciliază pe raza altor judeţe.

De asemenea, pe lângă expertizele medico-legale dispuse în cauză, urmează a fi efectuate şi expertize tehnice, procurorii solicitând, totodată, date şi înscrisuri de la diferite instituţii privind procedurile de zbor şi acţiunile de salvare.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată în comunicatul Parchetului.

Pe 20 ianuarie, un avion de mici dimensiuni, pilotat de Adrian Iovan, a aterizat forţat în Munţii Apuseni. Aeronava se deplasa spre Oradea, pentru o misiune de prelevare de organe, dar, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a aterizat forţat într-o pădure. În urma coliziunii cu solul, pilotul şi o studentă aflată la bord au suferit răni grave şi, la câteva ore de la accident, au încetat din viaţă. Ceilalţi pasageri – dintre care copilotul se află în stare mai gravă – au supravieţuit, dar au fost găsiţi de către echipele de salvatori după mai bine de şapte ore de bâjbâieli.

Modul în care autorităţile au gestionat situaţia s-a dovedit a fi deficitar, astfel că, la 2 zile de la producerea accidentului, premierul Ponta a cerut demisiile unor şefi de servicii şi chiar a ministrului de Interne Radu Stroe.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com