Părinţi din Blaj sancţionaţi de jandarmi pentru nesupravegherea copiilor

31 octombrie 2013 09:320 comments

jandarmi-amenda10După ce a fost înjurat şi jignit de doi minori, un cetăţean din Blaj a solicitat ajutorul jandarmilor. Părinţii copiilor au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional.
Bărbatul s-a prezentat miercuri, 30 octombrie, în jurul orei 20.00, la sediul Secţiei de Jandarmi Blaj şi a relatat că, în timp ce se afla pe strada Livezii din localitate, a fost jignit şi înjurat de câţiva copii. Acesta a mai adăugat că nu este prima dată când este supus unui asemenea tratament, iar din spusele dânsului se pare că minorii obişnuiesc să apeleze la mila publicului pentru a obţine foloase materiale şi uneori devin violenţi în limbaj atunci când trecătorii refuză să le dea de pomană.
Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat pe strada Livezii şi i-a depistat pe cei doi minori indicaţi de bărbat. De asemenea, au fost identificaţi părinţi acestora şi, după ce li s-a atras atenţia ca pe viitor să-şi supravegheze corespunzător copiii, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 200 de lei.
“Pentru prevenirea unor astfel de incidente reamintim cetăţenilor că îndemnul sub orice formă a minorilor la săvârşirea de contravenţii se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, iar neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârsta de până la 16 ani a tuturor măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei” au declarat reprezentanţii Jandarmeriei Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com