Părinţii au venit în număr mare să îşi înscrie copiii la şcoli

6 martie 2012 16:330 comments

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, luni, 5 martie, au început înscrierile pentru clasa I şi pregătitoare. Conform Calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2012-2013, în perioada 5-16 martie vor fi înscrişi copiii care vor să înveţe la şcoala de circumscripţie (cea la care este arondat copilul, în funcţie de adresa de domiciliu). Pe 19 martie, vor fi afişate listele cu copiii înmatriculaţi în această primă etapă şi cu locurile rămase libere.
Baza de date a Ministerului Educaţiei, luni, 5 martie, nu a funcţionat însă timp de câteva ore. Motivul – o problemă de software, cauzată, cel mai probabil, de căderile succesive de tensiune care au avut loc în timpul nopţii. Cu toate acestea, în Alba, procesul de înscriere nu a fost influenţat în mod negativ. La Şcoala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, zeci de părinţi s-au prezentat să-şi înscrie copiii încă din prima zi.
„Părinţii s-au înghesuit încă din prima zi să-şi înscrie copiii în clasa întâi şi grupa pregătitoare. Au fost înscrişi 37 de copii pentru clasa întâi şi 11 pentru grupa pregătitoare. Şi acum (ieri dimineaţă) sunt aici zeci de părinţi care au răbdare pentru înscrieri. Noi avem un număr mai mare de recenzaţi decât proiectul planului de şcolarizare. Părinţii să nu intre în panică deoarece toţi cei care aparţin circumscripţiei vor avea locul rezervat”, ne-a declarat Rodica Marinescu, directoarea Şcolii „Mihai Eminescu” Alba Iulia.
„Am venit încă de la primele ore ale dimineţii să-mi înscriu băiatul în clasa întâi. Sunt arondată la această şcoală, ştiu că se fac înscrieri până pe 16 martie dar vreau să mă scap de această mare grijă. Zvonuri sunt multe şi am înţeles că foarte mulţi şi-au făcut flotant pentru a-şi înscrie copilul la această şcoală, care ştim cu toţii că este una renumită”, ne-a declarat o mămică care aştepta să-şi înscrie copilul la Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia.
La Şcoala „Vasile Goldiş”, înscrierea preşcolarilor decurge normal şi până marţi dimineaţa aici au fost înscrişi 34 de copii. Părinţii pot să vină la această unitate de învăţământ ca să îşi înscrie copiii zilnic, între orele 8.00 şi 18.00.
În ceea ce priveşte Şcoala „Avram Iancu”, procesul de înscriere a decurs fără probleme, până marţi fiind deja înscrişi 25 de copii. La Şcoala „Avram Iancu”, programul oficial de înscriere este cuprins între orele 11 şi 17, dar reprezentanţii acestei unităţi de învăţământ au declarat că au primit cereri de înscriere din partea părinţilor şi începând cu ora 8.00 dimineaţa.

Crinela Toader
Adrian Contor

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com