Pârtiile din Şureanu şi Arieşeni, deschise pentru schi

12 februarie 2012 10:590 comments

Iubitorii sporturilor de iarnă s-au putut bucura şi în weekendul acesta de Pârtiile din Şureanu şi Arieşeni. Potrivit datelor comunicate de jandarmii montani şi reprezentanţii Serviciului Salvamont Alba, la Vârtop stratul de zăpadă măsoară 100 de centimetri iar în Şureanu şi Poarta Raiului 140 de centimetri. În ambele zone, termometrele arătau temperaturi foarte scăzute. S-au înregistrat următoarele temperaturi: -8 grade Celsius la Vârtop şi – 20 grade Celsius la Oaşa; -21 grade la Luncile Prigoanei şi -23 grade în Şureanu.
În această perioadă, traseele turistice sunt foarte greu practicabile, nerecomandate excursiilor montane. Sunt de evitat în special traseele Şaua Vârtop – Vf. Bihor şi Cobleş – Cetăţile Ponorului. În Şureanu, traseele turistice sunt închise, cu excepţia drumului de la Luncile Prigoanei la Domeniul Schiabil iar indicatoarele şi marcajele montane nu sunt deteriorate şi sunt vizibile.
Sunt accesibile traseele Gîrda – Gheţarul de la Scărişoara şi Gîrda – Poarta lui Ionele. În zona Şureanu, de la Căpâlna la Barajul Oaşa, carosabilul este uscat iar de la Barajul Oaşa la Domeniul Schiabil drumul este acoperit cu zăpadă şi gheaţă, fiind recomandată montarea lanţurilor antiderapante. Tot aici, în zona Tău se lucrează la carosabil, iar pe o porţiune de 50 de m se circulă pe o singură bandă.
Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com