Pe drumurile din judeţ se circulă cu dificultate

13 februarie 2012 16:580 comments

Iarna grea care s-a abătut asupra României continuă şi nici judeţul Alba nu a fost ferit de problemele caracteristice anotimpului rece. Meteorologii au menţinut în vigoare avertizările de Cod Galben pentru ninsoare şi ger, fapt care a menţinut în gardă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba. De duminică seara şi pe parcursul zilei de luni a nins în tot judeţul, ceea ce a obligat firmele care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor publice să acţioneze cu 22 utilaje, în plus fiind împrăştiate pe carosabil 315 tone de material antiderapant. Probleme cu circulaţia s-au înregistrat pe DN 1 Sebeş-Bucureşti, unde accesul autovehiculelor mai grele de 7.5 tone a fost restricţionat. Şi pe porţiuni din DN 67 C Şugag şi din DN 1 R Scărişoara traficul a fost îngreunat de stratul de zăpadă depus pe carosabil. După mai bine de o zi în care a fost impracticabil, drumarii au deszăpezit drumul de acces către localitatea Petelei, comuna Poiana Vadului.
În municipiul Alba Iulia s-a intervenit peste noapte pentru deszăpezirea drumurilor principale, iar în cursul zilei de luni s-a acţionat pentru curăţarea străzilor dintre blocuri. Autorităţile au făcut un nou apel către cetăţeni de a curăţa trotuarele din faţa blocurilor şi caselor, pentru a elimina riscurile de accidente prin alunecare. Poliţia Rutieră recomandă participanţilor la trafic să evite deplasările cu maşina decât dacă sunt neapărat necesare şi, în cazul în care participă la trafic, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum pentru a fi evitate tamponările sau accidentele de orice fel. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba ne-a informat ca marti din cauza zapezii au fost inchise trei scoli din comuna Sasciori respectiv scolile din Loman, Tonea si Plesi.
Într-un comunicat al ANM, s-a anunţat că de luni, de la ora 12.00, a intrat în vigoare o nouă avertizare de Cod Galben de ninsori pentru judeţul Alba, care a rămas valabilă până marţi la ora 2.00. În perioada următoare vremea va fi geroasă, cu cerul variabil şi intensificări locale ale vântului. Nu în ultimul rând, merită menţionat că până luni nu au fost raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţ, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Două persoane găsite decedate în Sălciua de Jos

Patrulele MAI împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat în ultimele 24 de ore la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, 2 persoane cu nevoi (Centrul de Primiri Urgenţe Cugir) şi 2 persoane decedate. Cele două persoane decedate au fost găsite pe raza localităţii Sălciua de Jos, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 73 de ani şi o femeie în vârstă de 45 de ani. Localnicii afirmă că aceştia au consumat băuturi alcoolice în sat, după care, în drumul lor spre domiciliu, au trecut printr-o vale unde au fost găsiţi decedaţi.
În total, în perioada 28 ianuarie – 13 februarie s-au depistat la nivelul judeţului Alba 104 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.

Adrian Contor&Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com