PE SCURT DE LA IPJ ALBA

20 septembrie 2021 20:060 comments

Acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Alba au acționat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost aplicate 486 de sancțiuni contravenționale, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 25 de permise de conducere.

 

În perioada 17 – 19 septembrie 2021, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și depistarea conducătorilor auto care nu  respectă regimul legal de viteză sau nu poartă centura de siguranță.

 

Au fost aplicate 486 de sancțiuni contravenționale, din care 236 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 95 pentru neutilizarea centurii de siguranță și 155 pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

 

Au fost reținute 25 de permise de conducere, retrase 12 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.

 

Polițiștii de la rutieră au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică.  

 

 

Acțiuni pentru siguranța elevilor. Polițiștii au verificat, în trafic, microbuzele școlare.

 

În perioada 15 – 17 septembrie 2021, poliţiştii rutieri din județul Alba au controlat, în trafic, 64 de autovehicule destinate transportului de elevi. Toți conducătorii de astfel de autovehicule au fost testați cu aparatul etilotest dar a fost verificat și modul de respectarea normelor rutiere precum și a celor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

În urma controalelor, nu au fost identificate probleme deosebite și au fost constatate două abateri de natură contravențională, ambele privind circulația pe drumurile publice.

 

Premergător începerii noului an școlar, polițiștii din județul Alba au verificat toate microbuzele care transportă elevi și i-au instruit pe conducătorii acestora cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație.

 

Controalele din trafic, care vizează siguranța transportului rutier al elevilor, vor continua.

 

 

 

Ordin de protecție provizoriu

 

La data de 19 septembrie 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 23 de ani, din localitatea Coșlariu, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către fostul concubin.

 

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că, un tânăr de 27 de ani, din comuna Mihalț, împreună cu alte două persoane, ar fi pătruns, fără drept, în locuința fostei sale concubine și ar fi agresat-o.

 

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânăr, polițiștii au emis un ordin de protecție  provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

 

Cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe.

 

Au pus în pericol siguranța traficului rutier

 

La data de 19 septembrie 2021, în jurul orei 23.45, polițiștii din Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Horea din municipiu, au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism al cărui conducător și-a continuat deplasarea, ulterior abandonând autoturismul pe strada Ana Aslan din Alba Iulia.

 

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că autoturismul ar fi fost condus de către un tânăr, de 22 de ani, din Mănărade, care nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de acesta, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducere fără permis. 

 

La data de 19 septembrie 2021, în jurul orei 11.30, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe DN1, la km 372, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Amplasarea radarelor în data de 21.09.2021

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com