Pe scurt de la IPJ Alba

12 octombrie 2020 19:380 comments

Reținut de polițiști

 

Un tânăr din comuna Sântimbru a fost reținut de polițiști. Acesta și-ar fi agresat și amenințat concubina, după care ar fi obligat-o să se urce la el în mașină.

 

La data de 11 octombrie 2020, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani, din comuna Sântimbru, care este cercetat pentru lipsire de liberate în mod ilegal, amenințare și violență în familie. 

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 10 octombrie 2020, și-ar fi așteptat concubina, o tânără de 20 de ani, din Zlatna, să iasă de la serviciu, iar în urma unor discuții în contradioctoriu ar fi forțat-o să se urce la el în mașină și ar fi agresat-o. Ulterior și-ar fi dus concubina la domiciliu, unde ar fi continuat să o agreseze și să o amenințe.

 

Cercetările sunt continuate.

 

Acțiune pentru verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state

 

Peste 250 de autovehicule înmatriculate în alte state, care circulă în România, au fost verificate de polițiștii din Alba în ultima săptămână. Pentru nereguli constatate la aceste autovehicule, polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni.

 

În perioada 03 – 11 octombrie 2020, polițiștii Serviciului Rutier Alba au desfășurat o acțiune de verificare a modului în care proprietarii de autoturisme înmatriculate în alte state respectă legislația privind circulația pe drumurile publice din România. La acțiune au participat polițiștii rutieri și cei de la ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

 

În aceasta perioadă, au fost verificate 1.786 de autovehicule, dintre care 252 înmatriculate în alte state.

 

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 865 de sancțiuni contravenționale, din care 40 conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state. 

 

În cadrul acțiunii au fost reținute 53 de permise de conducere, au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare, din care 3 autovehiculelor înmatriculate în alte state și au fost constatate 14 infracțiuni la regimul rutier.

 

Cercetați pentru furt

 

Polițiștii din Sebeș l-au identificat pe un bărbat din comuna Poșaga ca persoană bănuită de săvârșirea unui furt.

 

La data de 09 octombrie 2020, polițiștii de investigații criminale din Sebeș l-au identificat pe un bărbat de 47 de ani, din comuna Poșaga, ca persoană bănuită de săvârșirea unui furt, reclamat poliției la data 04 octombrie.

 

Se pare că, la data de 03 octombrie, acesta ar fi pătruns în curtea undei societăți comerciale din Sebeș, de unde ar fi sustras o semiremorcă, în care erau depozitate piese de mobilier.  Bărbatul ar fi cumpărat semiremorca în urma unei licitații și ar fi sustras-o fără să anunțe societatea comercială în curtea căreia era parcată și care și-a depozitat și mobilă în semiremorcă.

 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

 

Un mior din comuna Unirea a fost identificat de polițiști ca persoană bănuită de comiterea unui furt. Acesta ar fi sustras o bicicletă. Prejudiciul a fost recuperat.

 

La data de 10 octombrie 2020, polițiștii din Unirea l-au identificat pe un minor de 15 ani, din comuna Unirea, ca și persoană bănuită de săvârșirea unui furt sesizat poliției la data de 07 octombrie.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 05 octombrie 2020, ar fi pătruns în curtea unui imobil din comuna Unirea, de unde ar fi sustras o bicicletă, în valoare de  1.500 de lei.

 

Prejudiciul a fost recuperat  și predat păgubitului.

 

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

Infracțiuni rutire

 

La data de 09 octombrie 2020, în jurul orei 17.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un moped, pe raza comunei, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 09 octombrie 2020, în jurul orei 15.30, polițiștii din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din localitatea Gârbovița, în timp ce conducea un moped, pe raza localității, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 10 octombrie 2020, în jurul orei 02.40, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe DN1,  fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 10 octombrie 2020, în jurul orei 16.20, polițiștii din Cergău l-au depistat pe un minor de 16 ani, din comuna Roșia de Secaș, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Cergău Mare, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 11 octombrie 2020, în jurul orei 04.30, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Alba l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Berezeni, județul Vaslui, în timp ce conducea pe DN1, un autoturism radiat din circulație și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

La data de 12 octombrie 2020, în jurul orei 02.00, polițiștii din Blaj l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Clujului din municipiu,  fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Accidente rutiere

 

La data de 10 octombrie 2020, în jurul orei 01.30, pe DN1, pe raza localității Horea, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Brad, județul Hunedoara, în timp ce conducea un motociclu și traversa o punte din lemn, ce face accesul între DN1 și locuița părinților lui, s-a dezichilibrat și a căzut în albia părăului, la o diferență de nivel de aproximativ 3 metri.

 

În urma accidentului rutier bărbatul a suferit leziuni corporale grave și a fost transportat la spital.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

La data de 12 octombrie 2020, în jurul orei 05.30, pe DN 75, pe raza orașului Câmpeni, un bărbat de 80 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Câmpeni – Bistra l-a surprins și accidentat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Albac, care se deplasa, în calitate de pieton, în aceiași direcție de mers.

 

În urma accidentului rutier pietonul a decedat.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările sut continuate.

      

Amplasarea radarelor la data de 13 octombrie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                                                                       

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com