Pe scurt de la IPJ Alba

15 octombrie 2020 19:420 comments

Scutul pădurii

 

Polițiștii din Câmpeni fac cercetări privind transportul a 26 de metri cubi de material lemnos în legătură cu care există suspiciunea că a fost făcut în baza unor documente false. Acesta a fost depistat cu ocazia unui control în trafic.

 

La data de 14 octombrie 2020, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală au întocmit dosar de cercetare penală, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și transport ilegal de material lemnos, privind transportul cantității de 26,4 metri cubi de material lemnos, realizat de reprezentanții unei societăți comerciale din Câmpeni.

 

În seara zilei de 12 octombrie 2020, în timp ce acționau pe DN 75, pe raza orașului Câmpeni, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au oprit, pentru control, o autoutilitară cu remorcă, care transporta 26,4 metri cubi de material lemnos,   condusă de un bărbat de 50 de ani, din comuna Roșia Montană, angajat al unei societăți comerciale din Câmpeni.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate de către polițiști împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Valea Arieșului Câmpeni a rezultat că avizele de însoțire a materialului lemnos prezentate de conducătorul autoutilitarei erau false.

 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea provenienței materialului lemnos, iar acesta a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Valea Arieșului Câmpeni.

 

 

Un bărbat din comuna Poșaga este cercetat de polițiști după ce ar fi declarat, în fals, că deține un teren împădurit în comună. Ar fi tăiat 39 de metri cubi de material lemnos pe care și l-ar fi însușit pe nedrept.

 

La data de 14 octombrie 2020, polițiștii Postului de Poliție Poșaga s-au sesizat cu privire la posibile fapte de fals, uz de fals, tăiere ilegală și furt de arbori care ar fi fost săvârșite de un bărbat de 45 de ani, din comuna Poșaga.

 

Se pare că  bărbatul ar fi depus o declarație la un ocol silvic, prin care arata, în mod mincinos, că deține un teren împădurit în afara fondului forestier, pe raza localității Orăști, comuna Poșaga și ar fi solicitat marcarea mai multor arbori de către organele silvice.

 

Ulterior, ar fi tăiat și sustras arborii marcați, cu un volum de 39,5 metri cubi și i-ar fi depozitat într-o rampă din localitatea Orăști, loc în care au fost identificați de către polițiști.

 

Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia unui ocol silvic.

 

 

 

 

 

A pus în pericol siguranța traficului rutier

 

La data de 14 octombrie 2020, în jurul orei 10.50, polițiștii rutieri din Baia de Arieș l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din comuna Poșaga, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a solicitat să urmeze organele de poliție la spital pentru recoltarea de mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, dar acesta a refuzat.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Accidente rutiere

 

La data de 14 octombrie 2020, în jurul orei 19.20, polițiștii din Sebeș au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 106K, pe strada Călărași din municipiu, s-a produs un accident rutier cu victime omenești.

 

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat un bărbat de 40 de ani, din Sebeș, care în timp ce conducea o autoutilitară, în direcția Daia Română – Sebeș, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sensul opus de mers, condus de un bărbat de 41 de ani, din comuna Rimetea.

 

În urma impactului cei doi conducători auto au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital.

 

Aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

La data de 14 octombrie 2020, pe DN 1, în afara localității Galda de Jos, o femeie de 36 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce se deplasa cu un autoturism în direcția Teiuș – Alba Iulia, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac.

 

În urma evenimentului rutier, femeia a suferit leziuni corporale ușoare.

 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările sunt continuate.

 

La data de 14 octombrie 2020, în jurul orei 13.50, pe strada Calea Moților din Alba Iulia, o femeie de 63 de  ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism a acroșat o tânără de 19 ani, din Alba Iulia, care era angajată în traversarea străzii prin loc semnalizat corespunzător cu indicatoare rutiere şi marcaje.

 

În urma evenimentului rutier, tânăra a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

 

Atât conducătoarea auto, cât și tânăra au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

    

Amplasarea radarelor la data de 16 octombrie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                                                                       

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com