Pe scurt de la IPJ Alba

19 octombrie 2020 19:230 comments

Scutul pădurii

 

În urma unor controale efectuate în teren, polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, jandarmii și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au confiscat 177 de metri cubi de material lemnos și au aplicat amenzi în valoare de 10.090 lei.

 

În perioada 14-15 octombrie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale privind exploatarea, circulația, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

 

Astfel, polițiștii au efectuat 55 de controale în teren, au verificat 142 de mijloace de transport și  au constatat 12 infracțiuni.

 

Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, din care 18 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și restul la alte acte normative.

 

Au fost confiscați 177 de metri cubi de material lemnos și au fost aplicate amenzi în valoare de 15.090 lei.

 

De exemplu, în urma controlului efectuate la o societate comercială din Abrud, s-a constatat că reprezentanții acesteia ar fi întocmi un număr de 8 avize primare, pentru însoțirea materialului lemnos, fără ca societatea comercială să dețină puncte de lucru sau depozite temporare în locurile din care au fost emise aceste avize.

 

Astfel ar fi fost expediat, în mod ilegal, 100 de metri cubi de material lemnos, motiv pentru care polițiștii au dispus confiscarea valorică a întregii cantități și au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale, în conformitate cu prevederile Legii 171 din 2010, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

 

Cercetat pentru furt în scop de folosință și două infracțiuni rutiere

 

Un bărbat fără permis de conducere și care era sub influența alcoolului a furat o autoutilitară lăsată de proprietar cu cheile în contact. A fost oprit de polițiști la Căpud. În sarcina sa au fost reținute 3 infracțiuni.    

 

La data de 18 octombrie 2020, în jurul orei 17,15, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați, prin 112, de către un bărbat din localitatea Șeușa, comuna Ciugud, cu privire la faptul un bărbat care îl ajută în gospodărie i-a sustras autoutilitara pe care o lăsase, în curtea locuinței, cu cheile în contact.

 

Autoutilitara reclamată ca și furată a fost identificată în trafic și oprită, de către polițiștii din Teiuș, pe raza localității Căpud.

 

La volanul acesteia se afla bărbatul de 52 de ani, din Căpud, indicat de reclamant ca fiind autorul furtului.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

Atenție la persoanele care vă sună la ușă!

 

Poliţiştii din Aiud sunt în căutarea a două femei care, invocând că vor face o dezinfectare, au pătruns în locuința unei vârstnice și i-au furat 1.100 de lei.

 

Poliția le recomandă cetățenilor să fie prudenți când la ușa lor se prezintă diverse persoane care le oferă servicii de dezinfecție sau de alt fel sau bunuri de vânzare.

 

În după amiaza zilei de 16 octombrie, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată prin 112, de către o femeie în vârstă de 83 de ani, din municipiul Aiud, cu privire la faptul că, cu puţin timp în urmă, a fost victima unei infracțiuni de furt.

 

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în după amiaza zilei de 16 octombrie, în jurul orei 17,30, două femei ar fi sunat la ușa vârstnicei și i-ar fi spus că fac servicii de dezinfecție a spațiilor.

 

Pentru „serviciile” prestate, cele două i-ar fi solicitat victimei suma de 30 de lei. În același timp, profitând de neatenţia acesteia i-ar fi sustras, dintr-un corp de mobilier, suma de 1.100 de lei.

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea celor două femei, în vederea tragerii lor la răspundere penală, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

 

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliţia recomandă:

 

  • nu permiteţi accesul persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii, fără a deţine o legitimaţie de la firma unde își desfăşoară activitatea, în locuinţa dumneavoastră;
  • informaţi-vă cu privire la serviciile ce pot fi prestate in locuinţa dvs. (citire apometru, deratizare, dezinfecție, dezinsecţie), înainte de a lăsa aceste persoane în locuinţă. De obicei, aceste activităţi sunt aduse la cunoştinţa locatarilor, în prealabil, prin afişarea unui anunţ în incinta imobilului sau la sediul asociaţiei de locatari;
  • montaţi un interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii blocului;
  • anunţaţi imediat POLIŢIA- TELEFON 112 atunci când observaţi că persoane străine de imobil ies din scările blocului cu bagaje voluminoase sau că scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri. REŢINEŢI cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul marca, numărul de înmatriculare şi culoarea autoturismului folosit de aceştia.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 19 octombrie 2020, în jurul orei 04:00, polițiștii din Teiuș l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

 Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 18 octombrie 2020, în jurul orei 21,15, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș, l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din comuna Lunca Mureșului în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Gura Arieșului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cercetat pentru fals şi uz de fals

 

La data de 18.10.2020, în jurul orelor 16,20, poliţiştii din Blaj au oprit pentru control un autoturism condus, pe strada Calea Clujului din municipiu, de un tânăr de 23 de ani, din Blaj.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că pe certificatul de înmatriculare prezentat de conducătorul auto apăreau menţiuni false privind inspecţia tehnică periodică.

 

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals.

 

Amplasarea radarelor în data de 20 octombrie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                                      

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com