Pe scurt de la IPJ Alba

18 noiembrie 2020 21:360 comments

Reținut pentru distrugere

 

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au identificat și reținut pe un tânăr din localitatea Obreja, ca persoană bănuită de distrugere. Tânărul ar fi dat foc anexei unei gospodării și la 450 de baloți de lucernă.

 

La data de 16 noiembrie 2020, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au identificat și reținut, pentru 24 de ore, pe un tânăr de 23 de ani, din localitatea Obreja, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de distrugere.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în noaptea de 13/14 noiembrie 2020, pe fondul consumului de alcool, s-ar fi deplasat în grădina unui bărbat din localitatea Obreja și ar fi provocat un incendiu, în urma căruia au ars 450 de baloți de lucernă și o construcție din lemn.

 

Valoarea prejudiciului a fost estimată de păgubit la 12.000 de lei.

 

În cursul zilei de azi, 17 noiembrie, acesta va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Reținuți de polițiști

 

Poliţiştii din Blaj i-au reţinut pe 4 bărbați din municipiu ce sunt cercetați pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia ar fi provocat scandal în timp ce se aflau pe o stradă din Blaj.

 

La data de 16 noiembrie 2020, poliţiştii din Blaj au luat măsura reţinerii, pentru  24 de ore, faţă de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani, toți din Blaj, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

În sarcina acestora sa reținut faptul că în amiaza zilei de 16 noiembrie, în timp ce se aflau pe strada Plopilor din Blaj, ar fi provocat scandal, s-ar fi lovit reciproc şi ar fi tulburat liniştea publică.

 

În cursul zilei de azi, 17 noiembrie 2020, bărbații vor fi prezentați în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 16 noiembrie 2020, în jurul orei 19.50, polițiștii Serviciului Rutier –  Biroul Drumuri Naționale si Europene, în timp ce acționau pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, din municipiu.

 

Cu ocazia verificărilor, bărbatul le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere provizoriu, eliberat de autoritățile din Marea Britanie, care nu este valabil în alt stat.

 

Față de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 16  noiembrie 2020, în jurul orei 20.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 36 de ani, din comuna Ciugud, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Drâmbar, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 16  noiembrie 2020, în jurul orei 17.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din comuna Șpring, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Hăpria, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

Accident Rutier

 

La data de 16 noiembrie 2020, în jurul orei 11.20, pe strada Alessandria, la intersecția cu strada Sliven din Alba Iulia, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din Alba Iulia și un biciclist de 76 de ani, din municipiu.

 

În urma accidentului rutier, biciclistul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

 

Atât conducătorul auto, cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Amplasarea radarelor în data de 18 noiembrie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac              

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com