PE SCURT DE LA IPJ ALBA

8 februarie 2021 21:520 comments

Alege viața!

 

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat 471 de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză. Alţi 421 au fost amendaţi pentru încălcarea altor norme de circulaţie, iar 48 au rămas fără permise de conducere.

 

În perioada 5 – 7 februarie 2021, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au desfăşurat, pe raza întregului județ, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate excesului de viteză sau conducerii sub influența alcoolului.

 

În cele 3 zile, au fost depistați 471 de conducători auto care au circulat cu viteză peste limita legală și 11 care au urcat la volan după ce au consumat alcool.

 

Alți 410 conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Au fost reţinute 48 de permise de conducere, din care 17 pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 de kilometri/oră și 11 pentru alcool, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni, toate la regimul circulației rutiere.

 

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 129.340 lei.

 

La acțiune, polițiștii rutieri au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică și au fost folosite 13 aparate radar.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 5 februarie 2021, în jurul orei 17,30, polițiștii din Alba Iulia au intervenit, pe Calea Moților din Alba Iulia, pentru soluționarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

 

Un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul din fața sa, intrând în coliziuni cu acesta.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de bărbat, cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni rutiere, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

 

Magistrații Parchetului l-au prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

  

Cercetările sunt continuate, față de bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 6 februarie 2021, în jurul orei 00.40, polițiștii din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din comuna Șibot, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Revoluției din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 06 februarie 2021, în jurul orei 18.50, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei l-au depistat pe un bărbat de 47 de ani, din comuna Șona, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 06 februarie 2021, în jurul orei 22.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 06 februarie 2021, polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Ocna Mureș l-au depistat pe un bărbat de 36 ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea, pe strada Mihail Kogălniceanu din oraș, un moped neînregistrat în circulație.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

La data de 07 februarie 2021, în jurul orei 08.30, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că pe raza orașului Câmpeni, se află o mașină căzută în râu.

 

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că, un tânăr de 22 de ani, din comuna Vidra, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, în direcția Mihoiești – Câmpeni, a ieșit de pe partea carosabilă și s-a răsturnat în albia râului Arieș, fără a suferi vătămări corporale.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

La data de 07 februarie 2021, în jurul orei 01.00, polițiștii din Blaj au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, care a avut loc  pe DN 14B, pe sensul de mers Blaj – Valea Lungă.

 

Din primele cercetări a rezultata că un bărbat de 38 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un copac și s-a răsturnat.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Accident rutier

 

La data de 06 februarie 2021, în jurul orei 14.40, pe DN1, la km 419, o femeie de 57 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism în direcția  Turda – Aiud a intrat în șanțul de scurgere a apei pluviale.

 

În urma accidentului rutier femeia a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

 

Amplasarea radarelor în data de 09.02.2021

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                       

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com