PE SCURT DE LA IPJ ALBA

1 martie 2021 22:030 comments

Scutul pădurii

 

Polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, Romsilva, jandarmii și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au efectuat 95 de controale pentru verificarea legalității exploatării materialului lemnos. Au fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei și confiscată cantitatea de 11 metri cubi de material lemnos. 

 

În perioada 24-26 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Alba, specialiști din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale privind exploatarea, circulația, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

 

Astfel, polițiștii au efectuat 95 de controale în teren, au verificat 53 de mijloace de transport și au constatat 9 infracțiuni.

 

Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 lei și au fost confiscați 11 metri cubi de material lemnos.

 

Reținut pentru violență în familie

 

Un bărbat din comuna Roșia Montană a fost reținut de polițiști pentru violență în familie. Și-a agresat concubina și fiica și a distrus bunurile din locuință. Pe numele său a fost emis și un ordin provizoriu de protecție prin care i-a fost interzis să se apropie de membrii familiei sale.

 

În după amiaza zilei de 26 februarie 2021, în jurul orei 18,30, Poliția Orașului Abrud a fost sesizată de către o femeie de 33 de ani, din comuna Roșia Montană, cu privire la faptul că ea și fiica sa, în vârstă de 10 ani, au fost agresate.

 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, pe fondul consumului de alcool, concubinul femeii, în vârstă de 32 de ani, ar fi distrus ușa uneia dintre camerele locuinței comune după care ar fi lovit-o pe cu pumnii, în zona capului. Bărbatul ar fi agresat-o și pe fiica sa, în vârstă de 10 ani, iar ulterior le-ar fi amenințat, pe cele două, cu moartea.

 

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului și au emis un ordin provizoriu de protecție, pentru o perioadă de 5 zile.

 

Ulterior, față de bărbat, au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, distrugere și amenințare.

 

 

Ordin de protecție provizoriu și dosar penal pentru violență în familie

 

Polițiștii din Sebeș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care  și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

 

La data de 26 februarie 2020, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, de o femeie din municipiu, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

 

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că, în urma unor discuții în contradictoriu, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, și-ar fi lovit soția, provocându-i leziuni care necesită 4 – 5 zile de îngrijiri medicale. 

 

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie, iar polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 26 februarie 2020, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 2 de Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 34 ani, din comuna Vințu de Jos, în timp ce conducea un motociclu neînmatriculat, pe DJ 705B, pe raza comunei și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor  de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

  •  

 

La data de 27 februarie 2021, în jurul orei 04.00, polițiștii Secției 7 Politie Rurala Sebeș l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 C, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

  •  

  

La data de 27 februarie 2021, în jurul orei 21.50, polițiștii rutieri din Câmpeni l-au depistat pe un bărbat de 36 de ani, din Cluj – Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Horea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 28 februarie 2021, în jurul orei 00.00, polițiștii rutieri din Câmpeni l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 75, pe raza orașului Câmpeni, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 28 februarie 2021, în jurul orei 03.30, polițiștii din Câmpeni l-au depistat pe un bărbat de 36 de ani, din comuna Poiana Vadului, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Oituz din Câmpeni, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

Amplasarea radarelor în data  02.03.2021

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                       

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com