PE SCURT DE LA IPJ ALBA

9 martie 2021 20:150 comments

Mandat european de arestare

 

Un bărbat de 57 de ani, din Șona, căutat de autoritățile din Franța, pentru fapte comise cu violență, a fost depistat de poliţiştii din Alba, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internațională al Poliţiei Române.

 

La data de 8 martie 2021, poliţiştii Postului de Poliție Șona l-au depistat, pe raza comunei Șona, pe un bărbat de 57 de ani, din comună, care este posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Franța, pentru fapte săvârșite cu violență.  

 

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Reținut pentru conducere sub influența alcoolului

 

Un șofer de tir, care a provocat un accident soldat cu pagube materiale, fiind sub influența alcoolului, a fost reținut de polițiști

 

La data de 8 martie 2021, în jurul orei 14.50, polițiștii din Sebeș au intervenit pe DN 7, în apropiere de municipiul Sebeș, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

 

Un bărbat de 42 de ani, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autotractor în direcția Sebeș – Deva, s-a răsturnat în afara carosabilului.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de     1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru conducere sub influența alcoolului, iar ulterior polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru 24 de ore.

 

Reținut de polițiști

 

Poliţiştii din Roșia Montană i-au reţinut pe doi bărbați din localitatea Dăroaia ce sunt cercetați pentru lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia l-ar fi lovit pe un tânăr, în timp ce se aflau pe o stradă din comună.

 

La data de 08 martie 2021, poliţiştii din Roșia Montană au luat măsura reţinerii, pentru de 24 de ore, faţă de doi bărbați de 31 și 54 de ani, din localitatea Dăroaia, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

În sarcina acestora s-a reținut faptul că în data de 03 martie a.c., în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Roșia Montană, l-ar fi lovit pe un tânăr de 22 de ani, din comună şi ar fi tulburat liniştea publică.

 

În cursul zilei de azi, 09 martie 2021, cei doi reținuți vor fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Reținut pentru violență în familie și încălcarea ordinului de protecție provizoriu

  

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni l-au reținut pe un bărbat din comuna Horea, care nu a respectat dispozițiile ordinului de protecție provizoriu și și-ar fi agresat mama.

 

La data de 08 martie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 33 de ani, din comuna Horea, care este cercetat pentru violență în familie și încălcarea de către o persoană, împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu, a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin acesta.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în ciuda interdicțiilor de a nu se apropia de mama sa, prevăzute în ordinul de protecție provizoriu emis de către polițiștii din Horea, la data de 05 martie 2021, urmare a faptului că ar fi agresat-o, în noaptea de 05/06 martie acesta s-ar fi deplasat la locuința femeii și ar fi agresat-o din nou.

 

În cursul zilei de azi, 09 martie, bărbatul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Accident rutier

 

La data de 08 martie 2021, în jurul orei 08.45, în Alba Iulia, pe DN 1, un bărbat de 59 de ani, din comuna Gârbova, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Sebeș – Alba Iulia, în apropierea podului peste Râul Mureș, a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Vulcana Pandele, județul Dâmbovița. În urma coliziunii, primul autoturism a fost proiectat într-un alt autovehicul, condus de un tânăr de 29 de ani, din Alba Iulia.

 

În urma accidentului rutier, șoferul primului autoturism a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Amplasarea radarelor în data de 10.03.2021

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                       

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com