PE SCURT DE LA IPJ ALBA

31 martie 2021 20:250 comments

 

Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică și împiedicarea circulației pe drumurile publice

 

Polițiștii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu în legătură cu posibile infracțiuni de instigare publică, blocarea drumului public și zădărnicirea combaterii bolilor în urma unui protest neautorizat care a avut loc în noaptea de 29/30 martie 2021, în Alba Iulia.  

 

În urma protestului care a avut loc în noaptea de 29/30 martie 2021, în municipiului Alba Iulia, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat din oficiu și investighează posibile fapte de zădărnicirea combaterii bolilor. Ancheta polițiștilor vizează 3 bărbați, unul de 37 și doi de 44 de ani, din Alba Iulia, care ar fi promovat acțiunea de protest, în mediul on-line, solicitând prezența cetățenilor, în număr cât mai mare și neportul măștii de protecție sanitară.

 

Totodată, polițiștii s-au sesizat în legătură cu posibile fapte de împiedicare sau îngreunare a circulației pe drumurile publice, faptă prevăzută de art. 339 alin 3 din Codul Penal, față de mai multe persoane care ar fi parcat, un număr de 10 autoturisme, pe partea carosabilă a Bulevardului 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, împiedicând, în acest fel, dreptul la liberă circulație a celorlalți participanți la trafic.

 

Polițiștii au identificat un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, care ar fi instigat persoanele să lase autoturismele pe partea carosabilă și să blocheze, în acest fel,  drumul public. În sarcina acestuia a fost reținută infracțiunea de instigare publică, faptă prevăzută și pedepsită de art. 368 din Codul Penal.

 

Cercetările sunt continuate.

Mandat executat

 

La data de 30 martie 2021, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat și reținut pe un bărbat de 52 de ani, din comuna Berghin, județul Alba, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Alba Iulia.

 

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

  •  

 

 

Cercetat pentru furt

 

Polițiștii din Zlatna l-au identificat pe un bărbat din Cugir ca persoană bănuită de un furt. Bărbatul ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de  peste 2.000 de lei.

 

La data de 30 martie 2021, polițiștii din Zlatna au identificat un bărbat de 31 de ani, din orașul Cugir, județul Alba, ca bănuit de săvârşirea unui furt.

 

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în cursul zilei de 01 august 2020, profitând de neatenția unui  bărbat de 38 de ani, din Zlatna, i-ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de 2.100 de lei.

 

Cu ocazia cercetărilor efectuate, prejudiciul, a fost recuperat de poliţişti și restituit păgubitului, iar față de bărbat cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

 

 

Amplasarea radarelor în data de 01.04.2021

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                       

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com