PE SCURT DE LA IPJ ALBA

19 mai 2021 12:220 comments

Reținut de polițiști

 

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut un bărbat din municipiu ce este cercetat pentru lovirea sau alte violențe. Acesta l-ar fi agresat pe un tânăr, în timp ce se aflau pe o stradă din Alba Iulia.

 

La data de 17 mai 2021, poliţiştii din Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 30 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiuni de lovirea sau alte violențe.

 

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, în după-amiaza zilei de ieri, 17 mai, în timp ce se afla pe o stradă din municipiu, l-ar fi agresat pe un tânăr de 18 ani, din Alba Iulia, provocându-i leziuni la nivelul capului.

 

Cercetările sunt continuate.

Alege viața!

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Alba au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea accidentelor rutiere care au ca și cauză viteza excesivă precum și pentru depistarea conductorilor auto care urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive. Au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier și 590 de abateri contravenționale.

 

În perioada 14 – 16 mai 2021, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au organizat, pe raza întregului județ, o acţiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cu consecințe grave, în special a celor care se datorează vitezei excesive și conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

 

La acțiune au participat polițiștii rutieri și cei de ordine publică cu atribuții pe linie de circulație rutieră, care au folosit 11 aparate radar și 15 aparate etilotest.

 

Astfel, au fost depistaţi 590 de conducători auto care au încălcat normele rutiere, din care 324 circulau cu viteză peste limita legală.

 

De asemenea,  au fost reținute 27 de permise de conducere, din care 5 pentru viteză peste limita legală, 4 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri.

 

Au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, din care două de conducere sub influența alcoolului.

 

În scopul prevenirii comiterii de accidente rutiere, în calitate de conducători auto, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă:

 

 • Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare!
 • Respectaţi-vă partenerii de trafic!
 • Nu conduceţi când sunteţi obosiți!
 • Evitaţi administrarea medicamentelor ale căror reacţii adverse pot influenţa conducerea autovehiculului!
 • Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!
 • Dacă aţi consumat băuturi alcoolice, NU CONDUCEŢI!

 

 

 

 

Amplasarea radarelor în data de 18.05.2021

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac      

Mandat european de arestare

 

Un tânăr de 26 de ani, din Valea Lungă, căutat de autoritățile din Germania, pentru infracțiuni contra patrimoniului, a fost depistat de poliţiştii din Alba, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internațională al Poliţiei Române.

 

La data de 18 mai 2021, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat, pe raza comunei Valea Lungă, pe un tânăr de 26 de ani, din comună, care este posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Germania, pentru infracțiuni contra patrimoniului. 

 

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Alege viaţa!

 

Într-o singură zi, poliţiştii din Alba Iulia au depistat 16 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau nu au respectat culoarea roșie a semaforului electric. Au fost sancționați și 9 pietoni care s-au angajat în traversare prin loc nepermis. Poliţiștii recomandă tuturor participanților la traficul rutier să respecte regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

 

La data de 18 mai 2021, Poliția Municipiului Alba Iulia a organizat, pe raza municipiului, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii. Poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniți de poliţiştii de ordine publică.

 

Au fost depistaţi şi sancţionaţi contravențional, 12 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor și 4 care nu au respectat culoarea roșie a semaforului electric. Față de aceștia, complementar sancțiunii contravenționale, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere.

 

Polițiștii au depistat și 9 pietoni care s-au angajat în traversări prin loc nepermis sau au circulat, pe partea carosabilă, fără să respecte regulile rutiere.

 

Alte 19 sancţiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat alte norme legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

 

În scopul prevenirii comiterii de accidente rutiere, în calitate de conducători auto, polițiștii recomandă:

 

 • reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni;
 • acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar;
 • adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere pentru a putea opri în siguranță la trecerile pentru pietoni;
 • păstrați distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră;
 • nu vorbiți la telefon în timp ce conduceți, concentrați-vă atenția asupra traficului;
 • evitați crearea ambuteiajelor și obturarea vizibilității prin oprirea voluntară în zona trecerilor pentru pietoni.
 • atitudine preventivă în trafic vă poate feri de evenimente rutiere negative!

 

Polițiștii le reamintesc pietonilor câteva reguli pe care trebuie să le respecte:

 

 • traversarea drumurilor publice se face numai pe ”zebră”, prin locurile în care se găsește indicatorul ”trecere pentru pietoni”, prin dreptul semaforului electric (pe culoarea verde), prin pasaje sau la semnalul agentului de circulație;
 • traversarea se face de fiecare dată în pas vioi;

 

Ordin de protecție provizoriu și dosar penal pentru violență în familie și amenințare

 

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat și amenințat, cu moartea, soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie și amenințare.

 

La data de 18 mai 2021, în orei 18.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie, de 47 de ani, din comuna Sântimbru, cu privire a faptul că, în cursul lunii mai 2020, ar fi fost agresată de către soț.

 

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constat faptul că, pe fondul unor discuții în contradictoriu, bărbatul de 50 de ani, și-ar fi agresat și amenințat cu moartea, soția.

 

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile.

 

Față de bărbat, a fost întocmit și un dosar penal, pentru violență în familie și amenințare.

 

 

 

A pus în pericol siguranța traficului rutier

 

La data de 18 mai 2020, în jurul orei 20,00, polițiștii din Ocna Mureș au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Libertăți din oraș, a avut loc un eveniment rutier.

 

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, un bărbat de 38 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 19.05.2021

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                       

                                                 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com