PE SCURT DE LA IPJ ALBA

2 octombrie 2020 19:450 comments

Reținut pentru furturi din locuințe

 

Polițiștii din Blaj l-au reținut pe un bărbat din Blaj care ar fi sustras, din două case din municipiu, bunuri în valoare de peste 10.000 de lei. Polițiștii i-au percheziționat locuința și au găsit o parte din bunurile furate.

 

La data de 1 octombrie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj l-au identificat și reținut pe un bărbat de 39 de ani, din Blaj, care este bănuit de săvârșirea a două fapte de furt sesizate poliției în zilele de 14 septembrie 2019, respectiv 23 septembrie 2020.

 

În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că ar fi pătruns, prin efracție, în două imobile din municipiul Blaj de unde ar fi sustras două uși de interior, un generator de curent, scule electrice, electronice și obiecte vestimentare a căror valoare a fost estimată de către persoanele păgubite la aproximativ 10.000 de lei.

 

Polițiștii au percheziționat locuința persoanei bănuite de săvârșirea furtului, ocazie cu care au găsit mai multe bunuri provenite din una dintre locuințe precum și obiectele vestimentare pe care le-a purtat când a furat.

 

În cursul zilei de azi, 2 octombrie, bărbatul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activități infracționale și recuperarea integrală a prejudiciului.

 

Reținut pentru lovire

 

Polițiștii din Alba Iulia l-au reținut pe un bărbat care, ieri după-amiază, l-ar fi agresat pe un alt bărbat pe o stradă din municipiu. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.  

 

La data de 01 octombrie 2020, polițiștii din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 41 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe.

 

Se pare că, în după-amiaza zilei de ieri, 01 octombrie, în timp ce se afla în o stradă din municipiul Alba Iulia, l-ar fi agresat pe un bărbat de 35 de ani,  din orașul Valea lui Mihai, județul Bihor, pe fondul geloziei.

 

Cercetările sunt continuate.

 

Scutul pădurii

 

Polițiștii din Apuseni au confiscat 18 metri cubi de material lemnos, în urma unor  verificări efectuate în teren și în trafic. Controalele vor continua.

 

La data de 1 octombrie 2020, cu ocazia unui control efectuat în teren, polițiștii Postului de Poliție Avram Iancu au identificat, pe marginea unui drum forestier din zona ”Valea Boului”, 14 metri cubi de material lemnos, de esență rășinoasă, care ar fi fost tăiat în mod ilegal.

 

Polițiștii au indisponibilizat, în vederea confiscării, întreaga cantitate de material lemnos, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanelor care l-au exploatat ilegal.

 

Tot ieri, 1 octombrie, polițiștii din Poiana Vadului, l-au depistat pe un bărbat de 29 de ani, din județul Dolj, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 4 metri cubi de material lemnos, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport.

 

Materialul lemnos a fost confiscat, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

 

Prinși în flagrant la furat de nuci

 

Polițiștii din comuna Hopârta au prins în flagrant trei persoane în timp ce sustrăgeau nuci, de pe terenul unui bărbat din comună.

 

La data de 01 octombrie 2020,  poliţiştii Postului de Poliţie Hopârta au prins în flagrant 3 persoane de 31 de ani, 38 de ani, şi 46 de ani, toate din comuna Hopârta, în timp ce sustrăgeau 150 de kg nuci, de pe un teren aparţinând unui cetăţean din comună.

 

Prejudiciul creat prin infracţiune, în valoare de 850 de lei, a fost recuperat integral, nucile fiind restituite păgubitului.

 

Față de cele trei persoane, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

 

Accidente rutiere

 

La data de 01 octombrie 2020, în jurul orei 14.00, un tânăr de 27 de ani, din localitatea Vinerea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia nu a acordat prioritate de trecere și l-a acroșat pe un minor de 12 ani, din municipiu, care se afla în traversarea regulamentară a străzii, prin loc marcat și semnalizat corespunzător.

 

În urma accidentului rutier, minorul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

La data de 01 octombrie 2020, în jurul orei 16.00, pe strada Valea Frumoasei din Sebeș,un bărbat de 31 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară pe sensul de deplasare Sibiu – Deva, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care se deplasa pe același sens și era condus de un bărbat de 41 de ani din Sebeș.  În urma impactului cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un autovehicul care se afla parcat regulamentar în parcarea special amenajată.

 

În urma accidentului rutier șoferul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 

Cercetările sunt continuate.

           

Amplasarea radarelor perioada 03 – 05 octombrie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                                                                       

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com