PE SCURT DE LA IPJ ALBA

26 iulie 2021 20:130 comments

Reţinut pentru tâlhărie

 

Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr, ce este bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie. Acesta ar fi sustras bani, de la o persoană din oraş, folosindu-se de amenințări verbale, în timp ce se aflau în scara unui bloc.

 

La data de 23 iulie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Oraşului Cugir au identificat un tânăr, de 18 de ani, din Cugir, ca persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie.

 

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, la data de 15 şi 16 iulie 2021, în timp ce afla în scara unui bloc, din Cugir, ar fi urmărit un bărbat de 60 de ani, din oraş, şi i-ar fi sustras sumele de 20 şi 55 de lei, folosindu-se de amenințări, în vederea efectuării controlului corporal al victimei.

 

Tânărul a fost reţinut de polițiști, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 24 iulie, va fi  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Ordin de protecție provizoriu

 

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat şi amenințat, cu moartea, soția. Pe numele său a fost întocmit și un dosar penal, pentru violenţă în familie şi amenințare.

 

La data de 23 iulie 2021, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 28 de ani, din Câmpeni, cu privire la faptul că, ar fi fost agresată şi amenințată, cu moartea, de către soț. 

 

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului şi a răspunsurilor date de victimă, față de bărbatul, de 31 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile și i-au interzis să se apropie de femeie.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violenţă în familie amenințare.

 

Mandat executat

 

La data de 24 iulie 2021, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, pe raza comunei Crăciunelu de Jos, au identificat și reținut un bărbat de 76 de ani, din comuna Sâncel,  care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Curtea de Apel Alba Iulia.

                                                                                                          

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

A pus în pericol siguranța traficului rutier

 

La data de 23 iulie 2021, în jurul orei 17.00, polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat, de 66 de ani, din comuna Cricău, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cercetată pentru furt

 

Polițiștii din Zlatna au identificat o femeie, din comuna Scărişoara, ca persoană bănuită de comiterea unui furt. Pentru documentarea activităţii infracţionale, polițiștii au efectuat trei  percheziții.

 

La data de 24 iulie 2021, polițiștii din Zlatna, împreună cu polițiștii din Câmpeni şi  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat trei percheziții domiciliare, în localităţile Zlatna, Scărişoara şi Câmpeni, în vederea documentării activității infracționale a unei femei, de 50 de ani, din comuna Scărişoara, care este bănuită de săvârșirea unui furt.

 

Se pare că, în perioada 20 – 21 iulie 2021, femeia ar fi sustras, din locuința unei vârstnice, de 93 de ani, din Zlatna, suma de aproximativ 40.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor efectuate, a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor, suma de 10.000 de lei.

 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, recuperarea prejudiciului şi luarea măsurilor legale.

 

Infracţiuni rutiere

 

La data de 25 iulie 2021, în jurul orei 02.30, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au depistat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Şona, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Simion Bărnuţiu, din comuna Bucerdea Grânoasă, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 24 iulie 2021, în jurul orei 16.30, polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat, de 31 ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107H, pe raza localităţii Bucerdea Vinoasă, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

Accidente rutiere

 

La data de 24 iulie 2021, în jurul orei 18.00, pe DN 1, la KM 432+820, în comuna Unirea, un bărbat, de 61 de ani, din municipiul Cluj – Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, în direcţia Aiud – Turda, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

 

În urma accidentului rutier conducătorul auto a suferit leziuni corporale grave şi a fost transportat la spital.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

La data de 24 iulie 2021, în jurul orei 14.30, pe DN1R, între comunele Albac şi Horea, un bărbat, de 58 de ani, cetăţean maghiar, în timp ce conducea o motocicletă, în direcţia Albac – Horea, s-a răsturnat în afara părţii carosabile, sub nivelul drumului, pe marginea albiei Văii Albacului.

 

În urma accidentului rutier motociclistul a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  vătămare corporală din culpă.

Ordin de protecție provizoriu

 

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi amenințat concubina. S-a ales cu dosar penal, pentru amenințare.

 

La data de 22 iulie 2021, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, prin 112, de către o femeie, de 32 de ani, din Câmpeni, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată, cu moartea și cu acte de violență, de către concubinul său.

 

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de victimă, față de bărbatul de 40 de ani, din Câmpeni, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioada de 5 zile și i-au interzis să se apropie de femeie.

 

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

 

A pus în pericol siguranța traficului rutier

 

La data de 22 iulie 2021, în jurul orei 19.50, polițiștii rutieri din Aiud au depistat un bărbat, de 46 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ecaterina Varga din Aiud, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Accidente rutiere

 

La data de 22 iulie 2021, în jurul orei 14.30, pe DN 14 B, la intersecția cu DJ 107B, în afara localității Mihalț,  un bărbat, de 47 de ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Blaj – Sântimbru, a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 31 de ani, din comuna Saschiz, județul Mureș.

 

În urma accidentului rutier, un bărbat, de 51 de ani, din Sântimbru, pasager în autoturism și conducătorul autoutilitarei, au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital.

 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.  

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

La data de 22 iulie 2021, în jurul orei 17:30, pe DN 74, pe raza orașului Abrud, un tânăr, de 18 ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, a părăsit partea carosabila și s-a răsturnat.

 

În urma accidentului rutier, șoferul autoturismului și doi pasageri de 15 și 16 ani, din Roșia Montană și Abrud, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa.

 

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com