PENTRU SIGURANTA IN TRAFIC!

13 februarie 2020 21:080 comments

Acțiune pentru creșterea siguranței rutiere

 

Polițiștii au verificat peste 330 de autovehicule în cadrul unei acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere desfășurată pe DN 1. În 6 ore au fost depistați 104 conducători auto care au încălcat normele legale privind circulația rutieră și transportul rutier de mărfuri și persoane. La acțiune au participat și reprezentanți ai R.A.R. și I.S.C.T.R.

 

La data de 12 ianuarie 2020, între orele 07,00 – 13.00, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat o acțiune pentru creșterea siguranței rutiere pe DN1.

 

Șaisprezece polițiști rutieri, alături de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului pentru Imigrări au acționat împreună cu specialiști ai Registrului Auto Român și inspectori ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier într-un filtru instituit la km 372+400 de metri al Drumului Național 1, între Alba Iulia și Sebeș.

 

Au fost oprite și verificate 335 de autovehicule, fiind vizate toate tipurile de autovehicule, inclusiv cele destinate transportului de mărfuri și persoane.

 

În urma controalelor au fost constatate 104 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 30.065 lei.

 

Dintre sancțiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, două pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 privind timpii de conducere și de odihnă, una pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare prevăzute de H.G. 984 din 2005, una la Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi și una la Legea 132/2017 privind asigurările.

 

În urma verificărilor efectuate împreună cu specialiștii Registrului Auto Rămân privind starea tehnică a autovehiculelor, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, ca urmare a constatării unor defecțiuni tehnice.

 

De asemenea, a fost constatată o infracțiune rutieră de conducere cu permisul suspendat.  

 

Acțiune în Alba Iulia și localitățile rurale arondate

 

Polițiștii rutieri din Alba Iulia și cei ai Secțiilor de Poliție Rurală Galda de Jos și Vințu de Jos au acționat pentru creșterea siguranței rutiere. În 11 ore de acțiune au fost reținute 6 permise de conducere și au fost aplicate 245 de amenzi, cele mai multe pentru viteză excesivă.

 

La data de 12 februarie 2020, între orele 08,00-13,00 și 15,00-20,00, polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia, împreună cu cei ai Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos și ai Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, au organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

 

În cele 11 ore de acțiune, au fost constatate 245 de abateri de natură contravențională, cele mai multe (156) de conducere cu viteză peste limita legală.

 

Cinci conducători auto au fost depistați în timp ce foloseau telefonul mobil, iar 25 au fost amendați pentru că nu utilizau centura de siguranță.

 

Restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

 

Complementar sancțiunilor aplicate, față de 6 conducători auto a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, iar în alte 9 situații s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare.

 

 

 

Accidente rutiere

 

La data de 12 februarie 2020, în jurul orei 17.00, pe DJ 742, între Gura Roșiei și Roșia Montană, un bărbat de 57 de ani, din Roșia Montană, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă a pierdut controlul asupra autoturismului, întrând în coliziune cu zidul de susținere al taluzului situat în partea dreaptă a direcției sale de mers.

 

În urma accidentului, șoferul autoturismului a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

 

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat că nu era sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

La data de 13 februarie 2020, în jurul orei 08,00, pe șoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia, în zona intersecției cu strada Mărășești, un bărbat de 33 de ani, din comuna Vaideeni, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate unui autoturism condus de o tânără de 20 de ani, din comuna Berghin, județul Alba, întrând în coliziune cu acesta.

 

În urma accidentului, conducătoarea celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

 

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

 Cercetările sunt continuate.

 

 

Amplasarea radarelor la data de 14 februarie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                     

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com