PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND FAPTE DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

18 noiembrie 2019 21:131 comment

Polițiștii din Alba au efectuat 16 percheziții, în Cugir și Sebeș, pentru documentarea activității unor persoane bănuite de contrabandă. Au fost găsite peste 40000 de țigarete, provenite din contrabandă dar și o armă cu aer comprimat, deținută în mod ilegal. Șapte persoane au fost  reținute.

 

La data de 14 noiembrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 16 percheziții, în municipiul Sebeș și în orașul Cugir, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă.

 

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că o femeie de 58 de ani, în calitate de administrator a unei societăți comerciale, din Cugir a deținut si comercializat, atât de la domiciliu cât și  prin intermediul punctelor de lucru ale societății, țigarete provenite din contrabandă.

 

Investigațiile polițiștilor au condus la identificarea altor șase persoane implicate, cu vârste cuprinse între 38 și 74 de ani,  care ar fi vândut în mod direct țigări de contrabandă.

 

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat 44579 de țigarete și 170 litri de alcool provenite din contrabandă și care ar fi urmat să fie comercializate. De asemenea, polițiștii au găsit o armă cu aer comprimat deținută ilegal, 148 de alice, 154 de cartușe pentru armă letală și un detector de metale, fiind sesizat Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, care urmează să procedeze conform competențelor.

 

Atât țigările de contrabandă cât și muniția au fost confiscate, iar față de șapte persoane a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 15 noiembrie să fie prezentate în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

La percheziții au participat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipale Sebeș, Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, Poliției Municipiului Aiud și lucrători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Alba.

 

În documentarea activității infracționale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost sprijiniți de polițiștii Direcției Operațiuni Speciale.

 

Cercetările sunt continuate.

 

 

  

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com