PERCHEZIŢII LA CONTRABANDIŞTII DE ŢIGĂRI

30 august 2012 17:546 comments

În cursul zilei de joi, 30.08.2012, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 12 percheziţii domiciliare (1 în Alba Iulia şi 11 în municipiul Oradea) la locuinţele a 11 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia, Ucraina şi duty free.
Din anchetă a rezultat că în perioada aprilie – august 2012, un număr de 11 persoane, domiciliate în judeţele Alba şi Bihor au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.
Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal referitor la comerţul ilegal cu ţigări, înregistrat la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, Biroul de Investigaţii Criminale. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de 11 suspecţi, unul din Alba Iulia şi 10 din municipiul Oradea, judeţul Bihor.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un număr de 48.800 de ţigarete, 17 litri de alcool, 25 de kg de tutun şi 24 kg de cafea, care provin din contrabandă, precum şi sumele de 61.150 lei, 750 de euro, 500 de lire sterline şi 1.500 de forinţi, despre care există suspiciunea că provin din acte de comerţ ilicite.
Pe parcursul anchetei, începută în luna aprilie 2012, a fost confiscată în total, cantitatea de 57.800 ţigarete provenite din contrabandă.
Dintre cei 11 învinuiţi, 10 au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, unul nefiind identificat până în prezent, respectiv suspectul din Alba.
Cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanei care nu a fost găsită până în prezent, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 11 învinuiţi.
La sediul IPJ Alba, întrebaţi pentru ce au fost aduşi, unul dintre suspecţi a răspuns că aceasta este mulţumirea că au fost la referendum.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com