Persoane reţinute pentru că îşi exploatau copiii

8 aprilie 2012 14:340 comments

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Voina Gheorghe de 47 de ani şi Voina Maria de 49 de ani, din Blaj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol şi incest.
Procurorii au stabilit că inculpaţii, soţ şi soţie, obţineau zilnic sume de bani, din exploatarea sexuală sau prin obligarea la practicarea cerşetoriei, a celor patru copii ai familiei, dintre care 3 minori, cu vârste între 11 şi 15 ani.
Minorii erau obligaţi să cerşească în Alba Iulia şi Blaj, fiind supuşi unor suferinţe fizice în situaţia în care nu reuşeau să predea inculpaţilor sumele de bani pretinse.
În sarcina inculpatului Voina Gheorghe se mai reţine că a întreţinut, prin constrângere şi profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa, raporturi sexuale cu fiicele sale, dintre care una minoră, în vârstă de 13 ani. Minora era obligată si să practice prostituţia şi să predea inculpaţilor sumele de bani obţinute.
La propunerea procurorilor DIICOT instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.
Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba – Iulia. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com