Pescari sancționați de jandarmi cu amenzi în valoare de 2.900 de lei

26 ianuarie 2021 16:030 comments

Pescari sancționați de jandarmi cu amenzi în valoare de 2.900 de lei

 

În urma unor acțiuni  de combatere și prevenire a pescuitului ilegal, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute,  mai multe persoane au fost sancționate de jandarmi cu amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei, precum și cu avertisment,  pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Pe timpul acestor acțiuni ce au avut loc pe râul Mureș, în localitățile Zărești, Teiuș, Aiud, Ocna Mureș și Lunca Mureșului,   6 persoane cu vârste cuprinse între 32 și 75 de ani, originare din județele Hunedoara, Cluj și Alba, au fost  depistate pescuind fără a deține permis de pescuit,  iar una dintre acestea pescuind cu lansetă cu plasă monofilament.

Pe timpul acestor acțiuni, au fost desfășurate și activități de informare și prevenție, cu privire la faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare. Recomandăm persoanelor pasionate de pescuit să studieze prevederile Ordonanței de urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com