PJ ALBA – ACȚIUNI INFORMATIVE PENTRU ELEVII DIN APUSENI

25 octombrie 2019 18:460 comments

 

Peste 200 de elevi din zona Munților Apuseni au fost informați de polițiștii de la prevenire, în legătură cu pericolul pe care-l reprezintă un comportament violent și consumul de droguri.

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, partenerii din proiectul intitulat „Împreună pentru Siguranța tinerilor” au continuat activitățile informativ – preventive dedicate siguranței elevilor.

 

De data aceasta au fost vizați peste 200 de elevi ai Colegiului Național „Avram Iancu” din Câmpeni și ai Școlii Gimnaziale „Nicodim Ganea” din Bistra, care au luat parte ieri, 23 octombrie, la dezbateri privind bullyig-ul și problematica consumului de droguri.

 

Elevii au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent, atât la şcoală cât şi în afara acesteia, să nu intre în anturaje periculoase sau în contact cu persoane conflictuale, predispuse la săvârșirea de infracţiuni.

 

Au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când sunt ameninţaţi ori şicanaţi de colegi, să-şi trateze colegii cu respect şi toleranţă, să comunice civilizat, să nu dea curs provocărilor, să nu se împingă sau să-şi lovească colegii, nici măcar în joacă.

   

Tinerii au aflat ce sunt drogurile, ce înseamnă dependența și servajul,  care sunt efectele asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag, traficanții, clienții și au fost sfătuiți să nu încerce să le consume, nici măcar din curiozitate.

 

Acțiunile prevăzute în cadrul proiectului „Împreună pentru siguranța tinerilor”, desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, se vor desfășura, în unitățile de învățământ din județul Alba, până a sfârșitul anului școlar 2019 – 2020.

 

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com