PNL ALBA CONTRAATACA!

30 mai 2014 09:220 comments

Sinteza conferinței de presă a PNL Alba din 29.05.2014

 

Domnul deputat Dan Coriolan Simedru a atins următoarele subiecte:

1. Rezultatele alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014.

2. Deciziile Delegației Permanente a PNL din 28 mai 2014.

3. Proiectul de unificare a dreptei.

 

 

Mesaje detaliate:

1. Rezultatele alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014.

– Le adresăm mulțumiri tuturor celor care au mers la vot.

– Rezultatele au reprezentat un eșec pentru toate partidele, am ipuțin pentru UDMR și candidatul independent Mircea Diaconu:

– PSD și-a propus 43% – 45% – a obținut 37% (un scor care îi îngrijorează în perspectiva alegerilor prezidențiale)

– PNL și-a propus 20% – 22% – a obținut 15%

– PD-L și-a propus 15% – 17% – a obținut 12%

– PMP și-a propus 10% – 11% – a obținut 6%

– Partidul Național Liberal a fost cel mai bobardat din exterior (în special de PSD și mass-media aservite), dar a suferit și trădări din interior (a se vedea cazurile: Călin Popescu Tăriceanu, Radu Stroe, Ovidiu Silaghi, Daniel Chițoiu ș.a.). Acestea au contribuit și ele la scorul nesatisfăcător al partidului.

– Cu toate acestea 15% este o bază pe care se poate construi mai departe, ami ales având în vedere procesul de unificare al dreptei.

– Cu 17,5%, PNL Alba este pe locul 12 pe țară la nivelul organizațiilor PNL. PNL Alba și-a propus să obțină 20.000 de voturi și a obținut 18.500.

– PNL Alba a avut ccel mai bn scor între filialele PNL din județe unde nu există președinți de consilii județene din partea PNL.

2. Deciziile Delegației Permanente a PNL din 28 mai 2014.

– S-a discutat refuzul solicitării PSD de refacere a USL (143 de voturi împotriva refacerii USL și doar 7 pentru)

– S-a votat afilierea PNL la Partidul Popular European (127 de voturi pentru, 13 împotrivă, 11 abțineri)

– S-a hotărât ca următorul Congres PNL să fie în 28 – 29 iunie. La acest Congres, PNL Alba va avea 36 de delegați (dintre care 3 sunt de drept)

– S-a discutat începerea negocierilor cu PD-L pentru unificarea dreptei

3. PNL și PDL trebuie să fie unite într-un partid de dreapta puternic, capabil să stopeze acapararea puterii de către PSD

– Partidul Național Liberal și Partidul Democrat Liberal și-au unit eforturile pentru a construi împreună un proiect politic solid pentru România, care să implice un mare partid de dreapta, singura alternativă viabilă la actuala putere PSD.

– Vremea alianțelor politice a trecut pentru România, românii nu mai au acum încredere într-o astfel de formulă pentru că astfel de construcții au eșuat.

– Acum avem nevoie de un proiect de durată și de aceea construcția formată din PNL și PDL va avea drept obiectiv câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare.

– Începând de astăzi, fără a constitui o alianță juridică, PNL și PDL funcționează ca doi aliați politici la nivel parlamentar, la nivelul pregătirii și desemnării candidatului prezidențial, la nivelul administrației publice locale și a construirii unui proiect politic major și de durată.

– Există principii și valori fundamentale care unesc cele două partide, există elemente programatice și complementaritate.

– PNL și PDL vor susține un candidat unic la prezidențiale stabilit pe baza unor cercetări sociologice și al cărui nume va fi făcut public, în cel mai scurt timp posibil, în baza unui calendar rațional.

– BPN al PNL va decide în viitoarea ședință ca la nivelul administrației publice locale să se renunțe la toate majoritățile cu PSD. Trebuie să fim foarte hotărâți în a construi de la bază și până la vârf, în mod coerent aceste lucruri. Colaborarea la nivelul administrației locale reprezintă un pas semnificativ spre temelia acestei fuziuni.

– Procesul de fuziune este unul complicat, o alianță juridică se negociază și semnează repede, dar fuziunea a două partide serioase este o construcție temeinică, ce necesită timp. Urmează să vedem dacă această fuziune va avea loc înainte de prezidențiale sau după.

– Sunt foarte multe lucruri care au despărțit PNL de PDL de-a lungul anilor, dar discuțiile din prezent între PNL și PDL nu vizează trecutul, ci România perioadei 2015-2020.

– Liderii PNL nu poartă discuții cu PDL din 2009, 2010, 2011, pe care liberalii l-au criticat cu vehemenţă din opoziţie, ci discută cu PDL-ul de azi despre 2014 şi despre România perioadei 2015-2020.

– PNL consideră importante discuțiile cu partidele de pe partea dreaptă a eșichierului politic, în încercarea de a veni cu un proiect de țară, un proiect pentru cetățeni, ca alternativă la PSD. Toți cei care au o viziune comună, inclusiv de natură doctrinară, trebuie să își unească eforturile.

– Opțiunea PNL, exprimată și în cadrul ședinței forului de conducere a partidului este clară, categorică: PNL nu va colabora nici în plan guvernamental, nici parlamentar cu PSD.

– La alegerile din 25 mai, cetățenii au confirmat că PNL este cel mai important partid de opoziție din România, iar scorul PSD arată o competiție egală în acest moment între stânga și dreapta.

– PNL și PD-L au împreună: 15 președinți de consilii județene, 35 de vicepreședinți de C.J., 1600 de primari și tot atâția viceprimari – practic, aproape jumătate din administrația locală a României e condusă de aleși din partea celor două partide

– În județul Alba PNL și PD-L au împreună: toată conducerea C.J. (președinte și cei doi vicepreședinți), 3 parlamentari, 68 din cei 78 de primari

– Traian Băsescu nu intră în proiectul PNL și PD-L de unificare a dreptei.

Teodor-Atanasiu-conferinta-PNL-Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com