POLITIA ALBA: BILANT POZITIV!

9 ianuarie 2018 22:450 comments

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la 42 de evenimente, au aplicat 160 de amenzi şi au constatat 30 de  infracţiuni.  

La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii din Alba au intervenit la 42 de evenimente, din care 38 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost constatate 30 de infracţiuni şi au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  32.580 lei, din care 26 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 133 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Dintre sancţiunile aplicate la regimul rutier, 48 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar una pentru consum de alcool. 

Au fost reţinute 5 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care unul pentru consum de alcool şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor vor continua.

 

Infracțiuni rutiere

La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din municipiul Timişoara, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, din Baia de Arieş, în timp ce conducea un autoturism, pe  strada Avram Iancu din municipiu, având permisul de conducere suspendat.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Scutul pădurii

La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Scărişoara au efectuat un control la o instalaţie de debitare a materialului lemnos ce aparţine unui cetăţean de 37 de ani, din comună.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat cantitatea de 9 metri cubi de material lemnos, de esenţă răşinoasă, pentru care proprietarul instalaţiei nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar faţă de bărbat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile  Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Accident rutier produs din cauza neatenţiei

La  data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 11.20, pe DN 75, la kilometrul 78, pe raza  orașului Cîmpeni, o tânără de 18 ani, din judeţul Botoșani, în timp ce circula pe o bicicletă, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers spre stânga, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani, din Vadu Moților, judeţul Alba.

În urma accidentului, biciclista a suferit leziuni corporale uşoare.

Cercetările sunt continuate.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
  • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
  • Nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice!
  • Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
  • Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
  • Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!

Amplasarea radarelor în data de 10 ianuarie 2018

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac        

 

                                                                               

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com