Politia Albaiuliana-mereu la datorie!

29 ianuarie 2018 19:580 comments

În 3 zile, poliţiştii din Alba au intervenit la 96 de evenimente, au aplicat 498 de amenzi şi au constatat 28 de infracţiuni. 

În perioada 26-28 ianuarie a.c., poliţiştii din Alba au intervenit la 96 de evenimente, din care 86 solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

 

Au fost constatate 28 de infracţiuni şi au fost aplicate 498 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 114.00 lei, din care 34 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 438 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

 

Au fost reţinute 28 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care 4 pentru consum de alcool şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor, vor continua.

 

Salvat la timp

 

Mobilizarea poliţiştilor a condus la găsirea operativă a unui minor cu probleme psihice, dispărut de la domiciliul său din comuna Vinţu de Jos.

 

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 13,30 Postul de Poliţie Vinţu de Jos a fost sesizat de către o femeie din comună cu privire la faptul că, fiul său minor, în vârstă de 17 ani, cu grav handicap psihic, a dispărut de la domiciliu.

 

Pentru efectuarea de cercetări şi căutarea minorului dispărut, au fost mobilizaţi 23 de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos şi din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi a fost solicitat sprijinul polițiștilor din localităţile apropiate şi al celor din cadrul Serviciului Transporturi, iar minorul a fost dat în urmărire.     

 

În urma investigaţiilor efectuate, după circa 3 ore de căutări, minorul a fost depistat în grupul sanitar al unei case nelocuite din comuna Vinţu de Jos.

 

Indiciul ce i-a condus pe poliţişti la el au fost urmele lăsate de acesta, în zăpadă.

 

Minorul prezenta o hipotermie uşoară şi a fost preluat de un echipaj medical, pentru acordarea de îngrijiri.

    

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, pe perioada cât a fost dispărut, acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Mandat executat

 

La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba l-au depistat şi reţinut, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un bărbat de 34 de ani, din Câmpia Turzii, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

 

Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la executarea unei pedepse privative de libertate de un an închisoare, pentru conducere fără permis.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Alege viaţa!

 

Combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere a fost prioritatea poliţiştilor rutieri din judeţul Alba şi în săptămâna ce a trecut. Poliţiştii au aplicat peste 300 de amenzi pentru neacordare de prioritate şi pentru traversare neregulamentară.

 

În perioada 22-28 ianuarie a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto şi a pietonilor ce nu respectă regulile privind prioritatea.

 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate, în total, 312 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.240 lei, din care 63 pietonilor ce s-au angajat în traversări neregulamentare.

 

8 conducători auto au fost sancţionaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar 7 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, restul sancţiunilor fiind aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Au fost reţinute 23 de permise de conducere şi au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

 

 

Duminica trecută, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş au acţionat pentru creşterea siguranței rutiere pe DN 67 C. Două aparate radar au fost amplasate în sistem cascadă, iar poliţiştii au depistat 33 de şoferi ce au încălcat nomele privind circulaţia pe drumurile publice.

 

La data de 28 ianuarie a.c., Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş au organizat, pe DN 67 C şi pe raza comunelor Săsciori şi Şugag, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate, în special, vitezei excesive.

 

Poliţiştii au folosit două aparate radar ce au fost amplasate în sistem cascadă şi au depistat 25 de conducători auto ce au depăşit limita vitezei legale. Alţi 8 şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, doi dintre aceştia fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Au fost reţinute 3 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 10.440 lei.

 

 

Prevenirea accidentelor rutiere datorate excesului de viteză şi depăşirilor neregulamentare, a fost scopul unei acţiuni desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute de către poliţiştii din Abrud.

 

 Aceştia, sprijiniţi de poliţiştii din Mogoş şi Bucium, au acţionat pe DN 74 şi pe DN 74 A. 

 

În cadrul acţiunii, au fost depistaţi 29 de conducători auto ce au depăşit limita legală de viteză şi doi care s-au angajat în depăşiri neregulamentare. Faţă de cei din urmă, complementar sancţiunii aplicate, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Alţi doi conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 23.40, poliţiştii din Cugir au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs la intersecția străzilor Victoriei cu Stadionului din Cugir.

 

Un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă laterală corespunzătoare faţă de un autobuz, intrând în coliziune cu acesta.

 

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, pentru şoferul ce a provocat accidentul, a rezultat valoarea de 0,64 mg /l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 19,30, poliţiştii din Cîmpeni, în timp ce acţionau pe strada Lalelelor din oraş, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Moldoveneşti, judeţul Cluj.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,79 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea recoltării mostrelor de sânge şi stabilirii alcoolemiei.

 

 Conducătorul auto a refuzat să se supună prelevării mostrelor, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 06.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, în timp ce acţionau pe DN 7, pe raza comunei Şibot, l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,50 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 28 ianuarie a.c. în jurul orei 05.30, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj în timp ce acţionau pe raza comunei Mihalţ, au oprit, pentru control, un autobuz ce era condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Mihalţ. În autobuz se aflau 25 de pasageri.

 

Şoferul acestuia emana miros de alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de  0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Acesta a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Amplasarea radarelor în data de 30 ianuarie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac        

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com