POLITIA IN ACTIUNE

30 august 2018 20:270 comments

Poliţia Municipiul Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective suplimentare în municipiu şi pe raza localităţilor rurale arondate, cu scopul creşterii gradului de siguranţă publică. Au fost controlate 185 de autovehicule şi au fost aplicate 101 sancțiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 de lei. Poliţiştii au constatat, în flagrant, două infracțiuni şi au identificat 3 autori de infracțiuni.  

 

Ieri, 29 august 2018, Poliţia Municipiului Alba Iulia împreună cu Secţiile de Poliţie Rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos, a organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia şi în localităţile rurale arondate municipiului.

 

La acţiune au participat, în total, 24 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, care au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

 

Cu ocazia acestei acţiunii au fost legitimate 246 de persoane, controlate 185 de autovehicule şi verificate 7 societăţi comerciale asigurate cu pază.

 

În urma controalelor au fost constatate 101 abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 15.090 lei, din care 24 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea  publică, 72 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, două la Legea 12/1990 privind comerţul, două la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, iar restul la alte acte normative.

 

Poliţiştii au depistat, în flagrant delict, două infracţiuni şi au identificat 3 autori de infracțiuni ce sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de natură judiciară.

 

Exemple:

 

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe un minor din Alba Iulia, ca bănuit de săvârşirea unor furturi semnalate poliţiei în lunile iulie şi august 2018.

 

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, la data de 3 iulie, în timp ce se afla în incinta unei unităţi medicale din Alba Iulia i-ar fi sustras unei femei portofelul în care avea bani şi acte, iar la data de 14 august ar fi profitat de neatenţia barmanului unui local public din oraş şi i-ar fi sustras suma de 220 de lei.  

 

Minorul este bănuit şi de săvârşirea unui furt ce a fost semnalat poliţiei ieri, 29 august când ar fi profitat de faptul că, clienta unui salon de înfrumuseţare şi-a lăsat poşeta nesupravegheată, împrejurare în care i-ar fi sustras portmoneul în care avea o sumă de bani şi documente de identitate.

 

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au reușit să recupereze o parte din prejudiciu, ce a fost restituit păgubitei.

 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a minorului şi identificarea eventualilor săi complici.

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com