Politia vegheaza!

6 februarie 2018 21:520 comments

Au pus în pericol siguranţa rutieră

 

La data de 02 februarie 2018, în jurul orei 21.05, poliţiştii Biroului Ordine Publica  din cadrul Politiei  Municipiului Alba Iulia l-au depistat pe un tanar de 23 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din Alba Iulia.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

La date de 2 februarie a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei au oprit pentru control, pe str. Principala din loc. Tătârlaua, jud. Alba, u autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Cetatea de Baltă.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45mg /l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 03 februarie 2018, în jurul orei 05.10, poliţiştii Biroului Ordine Publica  din cadrul Politiei  Municipiului Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 32 de ani, din loc. Galda de Jos, jud. Alba, în timp ce conducea pe str. Calea Moților, din mun. Alba Iulia, un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

La date de 3 februarie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au oprit pentru control, pe raza comunei Jidvei un bărbat de 29 de ani din loc. Bălcaciu, jud. Alba, care conducea un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului mopedului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,84 mg /l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de S.S., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

          La data de 03 februarie 2018, în jurul orei 18.30, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj – Postul de Poliție Cergău și Postul de Poliție Roșia de Secaș l-au depistat pe un bărbat de 52 de ani, din loc. Mihalţ, jud. Alba, în timp ce conducea pe str. Principală din aceeaşi localitate, un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de F.R., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

 

         

Alege viaţa!

 

Într-o singură zi, poliţiştii din Aiud au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au circulat cu viteză peste limita legală.

 

La data de 02 februarie  a.c., poliţiştii rutieri din Aiud, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au desfăşurat o acţiune  pe Drumul Naţional 1 – Aiud-Mirăslău, care a avut ca scop impunerea unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic, în mod deosebit al conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație sub cele doua paliere “ viteza excesivă” sau “viteza neadaptată la condițiile de drum”.

 

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravențional, 46 de conducători auto,  fiind aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale pentru viteză peste limita legală, 2 sancţiuni pentru depăşire neregulamentară si alte 8 sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri la regimul rutier.

 

Au fost reţinute 2 permise de conducere, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de  10295 lei.

 

 

Amplasarea radarelor în 06.02. 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac     

 

         Cercetat pentru furt

 

Poliţiştii din Alba Iulia l-au prins în flagrant pe un tânăr care a comis un furt dintr-o societate comercială.

 

La data de 05 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe un tânăr de 25 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unui furt dintr-o societate comercială.

 

Se are că, în ziua de 05 februarie, in jurul orelor 17.00,  în timp ce se afla în incinta unei societăţi comerciale din Alba Iulia, tânărul ar fi sustras bunuri în valoare de 41,62 lei, fiind surprins de către personalul societăţii.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, prejudiciul fiind recuperat in totalitate si predat societăţii comerciale.

 

  •  

Scutul pădurii

 

La data de 5 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Întregalde, au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 44 de ani din localitatea Întregalde, judeţul Alba, a tăiat și sustras un număr de 17 arbori de esență fag din pădurea situată în locul numit Dosul Feredeului, situat pe raza comunei Întregalde, sat Necrilești, jud. Alba.

 

Faţă de H.I. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori tăiați ilegal.

 

La data de 5 februarie a.c., orele 15.50, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au oprit pentru control pe Drumul Naţional 74, în satul Șard, o autoutilitară condusă de B.S., de 29 de ani,  din localitatea Sântimbru, jud. Alba, care transporta cantitatea de 3,00 m.c. lemn de foc de esență fag si plop tremurător, având aviz de însoțire secundar eliberat in data de 05.02.2018, ora 10.48, valabil pana la ora 19.55, pe care era specificata cantitatea de 3.50 mc lemn de foc.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au aflat faptul ca B.S. a fost oprit, pentru control, la data de 05.02.2018, orele 11.15, pe Drumul Naţional 74 la intersecția cu DJ107H din loc. Șard, tot de către poliţişti din cadrul Secției 1 Politie Rurala Galda de Jos.

Astfel că, poliţiştii au constat ca tânărul transporta, la orele 15.50, o altă încărcătură de material lemnos in baza aceluiași aviz menționat mai sus.                     

Față de numitul B.S. a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amenda de 5000 lei conform art. 19, alin. 1, lit. i din Legea 171/2010, iar în baza aceluiași articol a fost confiscată cantitatea de 3,00 m.c. lemn, în valoare de 405 lei, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Iezerul Trascău.

 

La data de 5 februarie a.c., orele 16.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Sălciua au oprit pentru control pe raza loc. Sartăș, județ Alba, o autoutilitară condusă de B.C., de 21 de ani,  din oraşul Baia de Arieş, jud. Alba, care transporta cantitatea de 2.0 mc material lemnos, esență foioase, specia carpen, fără a avea asupra sa documente legale de însoțire.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au aflat faptul ca B.S. a fost oprit, pentru control, la data de 05.02.2018, orele 11.15, pe Drumul Naţional 74 la intersecția cu DJ107H din loc. Șard, tot de către poliţişti din cadrul Secției 1 Politie Rurala Galda de Jos.

Față de numitul B.C s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 2,0 mc materialul lemnos în valoare de 328 lei a fost confiscată și dată în custodia Ocolului Silvic Valea Arieșului Cîmpeni.  

                     

 

Cercetați de poliţiştii oraşului Zlatna pentru distrugere

 

La data de 05.02.2018, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Zlatna au fost sesizați prin plângere de către Primăria orașului Zlatna, cu privire la faptul, că  la data de 03.02.2018, persoane necunoscute au distrus un număr de 11 bănci care fac parte din mobilierul stradal și care erau amplasate pe marginea drumului comunal D.C. 173, Feneș, jud. Alba.

 

În urma cercetărilor desfășurate de către poliţiştii formațiunii de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Zlatna au fost identificați principalii suspecți de comiterea faptei, aceştia fiind 3 tineri din Zlatna: M.N. de 26 ani, U.G. de 18 ani şi G.A. de 20 ani.

 

În continuare, faţă de cei trei tineri, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugere” şi recuperarea prejudiciului cauzat.

 

 

Au pus în pericol siguranţa rutieră

 

La data de 05 februarie 2018, în jurul orei 18.00, poliţiştii Secției 7 Politie Rurala Sebeș l-au depistat pe un tanar de 17 de ani, din loc. Ohaba, jud. Alba, în timp ce conducea un motoscuter neînmatriculat pe strada Viilor, din comuna Ohaba, neavând permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule .

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea in circulație sau conducere unui vehicul neînmatriculat si conducerea unui vehicul  fără permis de conducere.

 

 

La date de 5 februarie a.c., în jurul orei 07.10, poliţiştii cadrul din cadrul Poliției Municipiului Aiud – Compartimentul Rutier au oprit pentru control, pe strada Ion Creanga  din municipiul Aiud, jud. Alba, un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din Aiud.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg /l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 05 februarie 2018, în jurul orei 09.10, poliţiştii din cadrul Politiei Municipiului Blaj l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din Blaj, jud. Alba, în timp ce conducea pe raza mun. Blaj, un autoturism, având permisul de conducere reţinut.

Faţă de M.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana a cărui permis de conducere a fost reținut.

Amplasarea radarelor în 07.02. 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac     

 

       

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com