POLITIA VEGHEAZA!

14 februarie 2018 19:552 comments

Au pus în pericol siguranţa rutieră

 

La data de 13 februarie 2018, în jurul orei 18.04, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Alba l-au depistat pe B.M. de 35 de ani, din Medgidia, județul Constanța, care, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1 la km 391+300 metri, în afara localităţii Oiejdea, județul Alba, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul condus de R.V., de 65 de ani, din Oiejdea, intrând în coliziune cu acesta.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că R.V. emana miros de alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

R.V. a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La data de 13 februarie 2018, în jurul orei 17.50, poliţiştii din cadrul  Poliției Municipiului Aiud – Compartimentul  Rutier l-au depistat pe V.V., de 24 de ani, din Ciumbrud, în timp ce conducea un autoturism pe str. Ion Creangă, din mun. Aiud, jud. Alba, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

Faţă de V.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

 Acțiune a poliţiştilor pe raza orașelor  Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș si comunele arondate acestora

          

În data de 13.02.2018, în intervalul orar 07.00-20.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, având ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului, precum şi prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul rutier si domeniul silvic.

 

În data de 13 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba,  Poliţiei orașelor Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș, Secţiei de Poliţie Rurală  Câmpeni şi Posturilor de Politie Rurală arondate (54 de polițiști), împreună cu personal din cadrul Gărzii forestiere (1) şi în colaborare cu un specialist personal silvic,  au realizat o acţiune, pe raza orașelor  Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș si comunele arondate acestora, având ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului, precum şi prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul rutier si din domeniul silvic.

 

Astfel că, în urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 110 sancţiuni contravenționale, în valoare de 24700 lei.

 

Din totalul de 110 sancţiuni aplicate, 90 de  sancţiuni au fost aplicate conform O.U.G.  195/2002 rep., 4 sancţiuni conform prevederilor Legii 61/119, 5 sancțiuni conform prevederilor Legii 333/2003 iar restul sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate conform prevederilor altor acte normative.

 

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi au efectuat 64 de testări alcoolscopice.

 

De asemenea, poliţiştii au legitimat  229  persoane, au controlat 223 autoturisme şi 10 unităţi comerciale.

 

Tot în cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au cercetat 5 persoane, au soluţionat 3 dosare penale cu autori necunoscuţi şi au identificat 2 autori în cauze penale cu autori necunoscuţi.

 

Totodată, poliţiştii au confiscat in total 32,47 mc material lemnos (lemn de foc) şi bunuri în valoare totală de 2941 lei.

 

 

 

  •  

 

Exemplu

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publica si Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu un specialist din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba, specializaţi în combaterea delictelor silvice, au confiscat 30,52 de metri cubi de material lemnos, în urma unui control.

 

La data de 13.02.2018, orele 14.00, poliţiştii Serviciului de Ordine Publica si Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu un specialist din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba, au efectuat un control la o societate comercială din loc. Bistra, jud. Alba, reprezentată de P.H. de 44 de ani din Bistra, în urma căruia poliţiştii au constatat, ca urmare a inventarierii, că există diferențe intre stocul faptic si cel scriptic evidențiat de Registrul de intrare – ieșire material lemnos, rezultând un volum de 30,52 M.C.  lemn de foc, cantitate lipsă  în depozitul societăţii.

 

P.H. a fost sancţionat contravențional, conform art. 19 din  Legea nr. 171/2010, cu amenda in cuantum de 5000 lei, totodată ca măsură complementară dispunându-se confiscarea valorica a cantităţii de 30,52 M.C. lemn de foc, in valoare de 2441 lei, în legătură cu care nu au fost respectate normele legale incidente.

 

  •  

 

Cercetat pentru furt calificat

 

La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat un bărbat de 30 de ani, din Vinţu de Jos, ca persoană bănuită de comiterea unui furt în data de 23.11.2017, dintr-un imobil nelocuit situat in com. Vințu de Jos.

 

În  perioada 20-23.11.2017, pe timpul nopții, M.N. a pătruns prin efracție într-o locuință din Vințu de Jos, jud. Alba, de unde a sustras bunuri în valoare  de aproximativ  15.000 lei.

 

În urma cercetărilor efectuate, bunurile au fost recuperate parțial si predate persoanei vătămate.

 

Faţă de M.N., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

 

  •  

Cercetați pentru furt

 

La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat două persoane, un bărbat, D.F. si o femeie,  D.A. , ambii de 36 de ani, din Bucureşti, ca persoane bănuite de comiterea unui furt în data de 17.07.2017, dintr-un apartament din Alba Iulia.

 

În  17.07.2017, D.F. si D.A.  au pătruns prin efracție intr-un apartament din Alba Iulia, jud. Alba, de unde a sustras mai multe bunuri.  

 

În urma administrării probatoriului, s-a dispus începerea urmăririi penale în calitate de suspecți, pentru săvârșirea infracțiunii de „furt”.

 

În continuare, față de D.A., s-a luat măsura reținerii, pe bază de ordonanță de reținere, urmând să fie prezentată în cursul zilei de 14.02.2018, reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere legală.

 

Cercetările continuă.

 

  •  

 

La data de 13 februarie a.c., poliţiştii de  siguranță  publica din  cadrul  Biroului Ordine  Publică Aiud au prins în flagrant şi au identificat pe M.A. de 35 de ani, T.A de 25 de ani şi pe M.F. de 27 de ani, toţi trei din Aiud, ca persoane bănuite de comiterea unui furt, din incinta unei societăţi comerciale din Aiud.

 

În 13.02.2018, orele  19.30, M.A. de 35 de ani, T.A de 25 de ani şi pe M.F. de 27 de ani, toţi trei din Aiud, au intrat în curtea societăţii comerciale din Aiud şi au sustras cantitatea de 330 kg. material feros,   pe care intenţionau   să îl valorifice la un centru de fier vechi.

 

Materialul feros sustras a fost recuperat  și predat parții vătămate.

 

Faţă de cei trei bărbaţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt .

 

 Amplasarea radarelor în 15.02. 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac     

 

 

      

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com