POLITIA VEGHEAZA!

25 iunie 2018 21:360 comments

Cercetați pentru furt calificat

 

Poliţiştii Postului de Politie Vințu de Jos au identificat 4 tineri ca persoane bănuite de comiterea unor furturi dintr-un magazin de unde au fost sustrase mai mute cartuşe de ţigări.

 

La data de 22 iunie a.c., poliţiştii Postului de Politie Vințu de Jos i-au identificat pe 4 tineri, cu vârste de 20, 24, 26 şi 28 de ani, din Cugir, Crăciunelul de Jos şi Orăştie, ca persoane bănuite de comiterea unor furturi sesizate poliţiei în cursul lunilor iunie şi iulie a.c.

 

Din cercetări a rezultat că, în nopţile de 26/27 iunie  şi 07/08 iulie a.c., cei 4 tineri, ar fi pătruns, prin efracţie, într-un magazin din Vinţu de Jos  şi ar fi sustras un raft metalic cu tigri, de diferite mărci, creând un prejudiciu total in valoare de  18000 lei.

 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunii de  furt calificat, pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a tinerilor şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

 

Accident în afara drumului public

 

          La data de 22 iunie a.c., Politia Orașului Zlatna a fost sesizata de către un bărbat din Zlatna cu privire la producerea unui accident in afara drumului public.

 

        La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției orașului Zlatna, care, în urma verificărilor efectuate a stabilit că, un bărbat de 66 de ani din Zlatna, în timp ce se deplasa cu un vehicul cu patru roți tip ATV, pe drumul forestier de pe raza satului Runc, in locul numit Zlătnița, în direcția de mers Vâltori- Zlătnița, a pierdut controlul vehiculului, răsturnându-se în albia pârâului la o diferență de nivel de 4 metri.

          În urma accidentului bărbatul a decedat.

          Cadavrul a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Alba iar  în urma efectuării necropsiei s-a stabilit că moartea bărbatului nu a fost violentă şi s-a datorat unei  „ insuficiențe cardio-respiratorie acută” cauzată de „asfixie mecanică prin înec”.

 

          În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ”ucidere din culpă”.

 

Infracţiuni rutiere

 

La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 10.40, poliţiştii Biroului Ordine Publica Alba Iulia, în timp acţionau pe Bulevardul Încoronării, din municipiul Alba Iulia, l-au depistat pe un tânăr de 22 ani, din comuna Șoimuș, jud. Hunedoara, în timp ce circula cu un autoturism fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Autoturismul a fost încredințat spre a fi condus de către o tânără de 21 de ani, din  Municipiul Deva, deși aceasta avea cunoștința despre faptul ca băiatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. 

 

În cauză, faţă de cei doi tineri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducerea unui autovehicul fara permis de conducere” si “încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu poseda permis de conducere”.

 

La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 19.33, poliţiştii Biroului Rutier Sebeș, în timp acţionau pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș, județul Alba, l-au depistat pe un tânăr de 23 ani, din Sebeș, în timp ce circula cu un autoturism având permisul de conducere suspendat.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul de către o persoana care are dreptul de a conduce autovehicule suspendat”

 

Acţiune a polițiștilor cu efective suplimentare în municipiul Alba Iulia şi localităţile arondate. Poliţiştii din Alba Iulia au constatat 36 abateri contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare de peste 11760 de lei.

 

La data de 22/23 iunie a.c., Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat, atât pe raza municipiului cât şi pe raza localităţilor rurale arondate, o acţiune cu efective suplimentare ce a avut ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională şi prevenirea accidentelor rutiere.

 

La acțiune au participat şi polițiști din cadrul Secţiei Vinţu de Jos, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale

 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 142 persoane şi verificate 5 societăţi comerciale şi 75 de autoturisme.

 

Totodată, au fost aplicate 36 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11760 lei, din care: 5 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 2 la OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 1 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 9 la HG 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor , 7 la HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, 11 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 1 la Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.     

 

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au reţinut un certificat de înmatriculare şi au identificat 4 autori a două  infracțiuni de furt care fac obiectul a doua dosare penale ramase inițial cu autor necunoscut.

 

 

Acţiuni ale poliţiştilor pe raza orașelor Teiuş  şi Baia de Arieş

 

 

La data de 23/24 iunie a.c., Poliţia oraşului Teiuş şi Poliţia oraşului Baia de Arieş au organizat, pe raza celor 2 orașe si a localităţilor arondate, acţiuni care au avut ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională, precum şi prevenirea accidentelor rutiere.

 

Poliţiştii au controlat 11 agenți economici si au constatat, pe parcursul derulării acţiunilor, 19 abateri contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare de 5340 de lei (19 abateri contravenţionale din care: 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 2 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 6 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 1 la alte acte normative).

 

De asemenea, polițiștii au mai legitimat 7 persoane şi au verificat 19 autoturisme.

 

Amplasarea radarelor în 26 iunie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                 Întocmit: cms.Rac Lum

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com