POLITIA VEGHEAZA!

10 ianuarie 2018 15:510 comments

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la 32 de evenimente, au aplicat 154 de amenzi şi au constatat 23 de  infracţiuni.  

La data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii din Alba au intervenit la 32 de evenimente, toate solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost constatate 23 de infracţiuni şi au fost aplicate 154 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  34.325  lei, din care 18 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 135 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Dintre sancţiunile aplicate la regimul rutier, 62 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză. 

Au fost reţinute 4 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care două pentru  depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50 de kilometri/oră şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor vor continua.

 

Infracțiune rutieră

La data de 09 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii Posturilor de Poliţie Ceru Băcăinţi şi Blandiana, în timp ce executau activităţi comune de patrulare pe DJ 107U, au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de  un bărbat de 64 de ani, din comuna Ceru Băcăinţi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Cercetat pentru furtul unei biciclete        

Poliţiştii din Ighiu l-au identificat pe un tânăr din comună ca bănuit de comiterea unui furt de bicicletă. Acesta ar fi profitat de faptul că bicicleta a fost lăsată neasigurată, în scara unui bloc. Poliţia recomandă cetăţenilor să nu-şi lase bunurile nesupravegheate sau neasigurate.

La data de 08 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de Poliție Ighiu l-au identificat pe un tânăr de 36 de ani, din comuna Ighiu, ca persoană bănuită de comiterea unui furt.

Se pare că, în noaptea  de 31.12.2017/ 01.01.2018, tânărul ar fi pătruns în scara unui bloc din comuna Ighiu, de unde a sustras o bicicletă, lăsată de proprietar, neasigurată.

Bicicleta a fost recuperată şi restituită păgubitului, iar faţă de tânăr, poliţiştii au întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii furt.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba le recomandă propretorilor de biciclete:

  • Folosiţi sisteme antifurt performante!
  • Corpul fix de care asiguraţi bicicleta să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls.
  • Locul de depozitare al bicicletei trebuie să prezinte un grad de siguranţă, de preferință spaţii în care nu au acces persoanele străine;
  • Dacă, totuşi, depozitaţi bicicleta în scara blocului, nu o lăsați neasigurată, folosiţi două sisteme de siguranţă şi verificaţi periodic bicicleta.
  • Manifestaţi atenţie atunci când observaţi, în scara blocului, persoane necunoscute;
  • Dacă aveţi curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere, în apropierea porţii de acces.    

Amplasarea radarelor în data de 11 ianuarie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac        

 

         

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com